Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyen vállalkozásoknak az interneten. Ezen ingyenes szolgáltatásunkkal kifejezetten cégek életét könnyítjük meg.

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak vállalatokra vonatkozó adótanácsadással kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyen az interneten

                                businessandlawkft

        
               

        

96 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyen

 1. jurecsilla says:

  Tisztelt dr. Sági István!
  Jelenleg tb-ügyintéző, bérszámfejtő és munkaügyi előadó munkakörben dolgozunk munkahelyünkön teljes munkaidőben másik két kollégámmal együtt. Alacsony a fizetésünk és mivel a munkáltatónk nem tud vagy nem akar nekünk bért emelni, azt mondta nekünk, végezhetjük a munkánkat az eddiginél is kevesebbért, a garantált bérminimumért, a különbözetet pedig KATA-s egyéni vállalkozóként számlázzuk ki nekik. Vagy végezzük teljesen KATA-s egyéni vállalkozóként a munkát. Amennyiben maradna a munkaviszony is, gondolom, a munkaköri leírást és a munkaszerződést úgy módosítanák, hogy megfelelő legyen.
  Tudom, hogy a KATA-s vállalkozó számára a törvény (2012. évi CXLVII. törvény a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról1, 14 &) meghatároz 6 feltételt, ami közül minimum kettőt teljesíteni kell. Ha ez a két feltétel teljesül, akkor a KATA-s vállalkozó védve van. A feltételek az alábbiak:
  • a katás a tevékenységet nem kizárólag személyesen végzi,
  • az éves bevételének 50 %-át nem a megrendelőtől szerzi,
  • a megrendelő nem adhat utasítást a munkavégzés módjára,
  • a tevékenység végzésének a helye a katás birtokában áll,
  • a tevékenység végzéséhez a szükséges eszközöket nem a megrendelő bocsátja a katás vállalkozó rendelkezésére
  • a tevékenység végzésének rendjét a katás vállalkozó határozza meg.
  A munkát tudjuk otthonról végezni, egy részét mindenképpen. Van otthon számítógépünk, internetünk, távoli asztalkapcsolattal elérjük otthonról is a bérprogramot, a munkáltatói hálózatot. Bevételünk máshonnan semmi nem lesz, főleg nem lesz 50 % mértékben. A munkáltató nem határozza meg, hogy mikor mit csináljunk, de minden tárgyhót követő 10-ére bért kell számfejtenünk, 12-re elkészíteni a bevallást a NAV-ba és az adatszolgáltatást az OEP-be. A munkát személyesen végezzük otthon is. Persze egymás közt felosztanánk a munkát, esetleg ezt egymás közt kiszámláznánk.
  Ez törvényes lehet? Hogy kerüljük el, hogy bújtatott munkaviszony miatt átminősítse a NAV munkaviszonnyá? Ha igen, mit kell beleírni a vállalkozói szerződésbe? Tudom, hogy az éves 1 millió forint feletti számlás kifizetést a munkáltató köteles bejelenteni a NAV-ba. A KATA-s vállalkozónak is bejelentési kötelezettsége van. Azt a partnerét kell bejelentenie, akitől több mint 1 millió forint bevétele volt egy év alatt. A májustól érvénybe lépő adatvédelmi törvény megengedi, hogy a munkavállalók személyi adatait otthon kezeljük?
  Előre is köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel. Jure Csilla

 2. jurecsilla says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Köszönöm szépen a gyors választ! Ha eseti jelleggel mégis lennének kisebb munkák máshonnan is, akkor sem javasolható?
  Üdvözlettel:
  Jure Csilla

 3. ikaros says:

  Üdvözlöm!

  Jelenleg alkalmazottként, heti harminc órás, bejelentett munkaviszonyban dolgozom egy cégnél. Emellett szeretnék egy másik cég számára, illetve különböző magánszemélyeknek (elsősorban főiskolai tanulók számára) fordítási feladatokat végezni. Viszont semmiképp nem szeretném ezt „feketén” végezni, nehogy esetleg bármikor az adóhatóság kérdőre vonjon. (Gondolom, ezek után a bevételek után is adóznom kell).
  Feltételezem, hogy számlát kellene adnom az elvégzett tevékenységért kapott díjazásról. Milyen tevékenységi formában tudom ezt megtenni? Feltétlenül egyéni vállalkozóként kell ezt folytatnom, vagy van esetleg valamilyen más szóba jöhető vállalkozási forma?
  Nehezen tudom előre megsaccolni a tevékenység során várható éves bevétel mértékét, illetve a megbízások gyakoriságát.
  Előre is köszönöm segítségét:

  M. Kristóf

Vélemény, hozzászólás?