Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyen vállalkozásoknak az interneten. Ezen ingyenes szolgáltatásunkkal kifejezetten cégek életét könnyítjük meg.

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak vállalatokra vonatkozó adótanácsadással kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyen az interneten

                                businessandlawkft

        
               

        

73 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyen

 1. AffiliateMarketing says:

  Dr. Sági István Úr!

  A következőkben kérném a segítségét. Jelenleg alkalmazottként dolgozom részmunkaidőben. Emellett szeretnék beindítani egy vállalkozást, amit idővel főállásban szeretnék végezni.
  Azt szeretném megtudni, hogy a külföldön (többnyire EU-n kívül, pl. USA) szerzett, Affiliate Marketing partnerprogramból származó jövedelem után hogyan kell itthon Magyarországon adózni? Amazon, Ebay, Clickbank és ezekhez hasonló affiliate marketing programokról lenne szó.
  Esetleg kezdetben a jelenlegi állás mellett elegendő feltüntetni az SZJA adóbevalláskor az ilyen jellegű pluszjövedelmet? Vagy ez így nem törvényes? Nagy vonalakban milyen adónemeket kell fizetni a külföldön szerzett, ilyen jellegű tevékenységekből származó jövedelem után?
  Az SZJA-n kívül más is lenne?
  Ha beválik, nyilván szeretném, ha csak ezzel a tevékenységgel foglalkozhatnék. Ebben az esetben pl. egyéni vállalkozóként a KATA adózási rendszer járható út lehet ehhez a tevékenységhez?

  Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét!

  Tisztelettel
  Richárd

 2. nyugicsabi says:

  Tisztelt Dr. Sági István Ur!
  2018.jan.1-töl nyugdijba megyek. Németországból haza települök.
  A német nyugdíjam adóköteles-e Magyarországon?
  A 2018 január 2.-án esedékes végkielégítés adóköteles lenne Magyarországon?
  A német bankszámlámat meg kell szüntetni?
  Üdvözlettel

  nyugicsabi

  • Tisztelt Nyugicsabi!

   A nyugdíj adómentes jövedelem Magyarországon.

   Mivel a végkielégítését még az munkaviszonyára tekintettel kapta ezért azt a (gondolom) német munkáltatója fogja adóztatni. Így a végkielégítése Magyarországon nem adóköteles majd.

   Német bankszámla: Amennyiben a német nyugdíját utaltathatja pl magyar bankszámlára, akkor gondolom már nem lesz a német számlára szüksége, így az megszüntethető.

   Remélem segítség a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?