Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        
               

        

436 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. yegua says:

  Teljes munkaidőben dolgozom, ami mellett szeretnék újságírói munkát végezni, havonta egy-két cikk erejéig, havi kb. 10-20 ezer forint tervezett bevétellel. A számomra legkedvezőbb adózási formát keresem. Ekho vagy megbízási szerződés vagy más? Melyik esetben mennyi a szerkesztőség teljes költsége, és hány százalék marad nettóban nálam? Illetve ugyanez a kérdés nyugdíjas édesapámnál is, aki szintén szeretne havi 1-2 cikket írni, nála mi lehet a legkedvezőbb megoldás? Előre is köszönöm!

 2. csomyy says:

  Kedves Tanácsadó

  Adott “A” és “B” ingatlan, melyeket 2013ban, az akkori feleségemmel vásároltunk, mindkettőt 50-50%os részesedéssel.
  “A” ingatlan nagyobb, “B” ingaltlan kisebb értékű.

  2016os válásunk alkalmával a tulajdon jogokat ingóságok átadásával értéket egyeztetve elcseréltük. Hozzá került a drágább “A” ingatlan, hozzám az olcsóbb “B”. Így “B” ingatlan 50%-át 2013ban, másik 50%-át 2016ban írták a nevemre.

  Most, az ingatan értékesítésén gondolkodom. Hogyan alakul a befizetendő SZJA az ingatlanomra, annak figyelembe vételével, hogy a második 50%-ot egy 2013ban vásárol ingatlannal egyenlítettem ki. Tényező, hogy az elmúlt évek ingatlan ár emelkedésével az ingatlan jelenlegi értéke többszöröse a korábbinak.
  Azt tudom, hogy ha piaci alapon szerzett ingatlant 5 évig folyamatosan csökkenő alappal SZJA terhel a haszon után, de mi a helyzet a fenti esetben, amikor is ingatlant ingatlanra cseréltem és azokat egy régebbi időpontban szereztem?

  Üdvözlettel: Gábor

 3. Gergely Ferenczi says:

  Kedves Tanácsadó!

  Bejelentett teljes munkaidős állás mellett szeretnék vállalkozni, mint asztalos (helyíni javításaok, beszerelések, olyan munkák amik nem igénylenek telephelyet). A bevételeim nem rendszeresek lennének, lenne amikor havi szinten jönne a munka, de van amikor hetekig semmi.
  Melyik adó forma a legjobb számomra? A KATA adó 25000-es költségét nem biztos, hogy minden hónapban ki tudod gazdálkodni, és ekkor hamar deficitress lenne az egész vállalkozás. Tudna ajánlani olyan megoldást ami megfelelő lenne nekem?
  Illetve az ÁFA mentességet érdemes e nekem választani. A költségek általában 25-50% között vannak, munka függvényeként. Viszont ÁFA felszámolása nélklü több munkám lenne.

  • Tisztelt Ferenczi Gergely!

   Igen, ÁFA alanyi adómentességet mindenképpen érdemes választania.

   Az egyik legolcsobb adózási forma a KATA-s adózásm ugyanakkor mivel van bejelentett állása, ezért munkabér fizetés nélkül is vállalkozhat – tehát nem kell megfizetnie a bérminimum utána járulékokat a saját cégében. Ennek a menetéről és mikéntjéről a könyvelője majd tud tájékoztatást adni.

   Remélem segített a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. zsi66 says:

  Kedves Tanácsadó!
  Még a 90-es években szereztem tulajdonjogot egy ingatlanra, amelyet most szeretnék eladni. Időközben Nagy-Britanniába áttelepültem, sőt az idei évtől kettős állampolgár vagyok. A kérdésem az lenne, hogy a 2011. évi CXLIV. törvény 6-os cikkelye értelmében amely a Magyar Köztársaság és Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága között a jövedelem- és a tőkenyereség-adók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szól, nekem hol kell adóznom.
  Válaszát előre is köszönöm

  • Tisztelt Zsi66!

   Magyarországon adóköteles az ingatlan eladásból származó jövedelem, ha az ingatlan Magyarországon található. (Ugyanakkor nagy valószínűséggel ezen jövedelem már nem adóköteles mivel a vétel óta több mint 20 év eltelt…)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 5. nyugicsabi says:

  Most a helyes fórumon:
  Tisztelt Dr. Sági István Ur!
  2018.jan.1-töl nyugdijba megyek. Németországból haza települök.
  A német nyugdíjam adóköteles-e Magyarországon?
  A 2018 január 2.-án esedékes végkielégítés adóköteles lenne Magyarországon?
  A német bankszámlámat meg kell szüntetni?
  Üdvözlettel

  nyugicsabi

  • Tisztelt Nyugicsabi!

   A nyugdíj adómentes jövedelem Magyarországon.

   Mivel a végkielégítését még az munkaviszonyára tekintettel kapta ezért azt a (gondolom) német munkáltatója fogja adóztatni. Így a végkielégítése Magyarországon nem adóköteles majd.

   Német bankszámla: Amennyiben a német nyugdíját utaltathatja pl magyar bankszámlára, akkor gondolom már nem lesz a német számlára szüksége, így az megszüntethető.

   Remélem segítség a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 6. Farkas Gábor says:

  Tisztelt Cím!
  Érdeklődni szeretnék az alábbi témában:
  Üzletszerű, gazdasági tevékenységként szeretnék kereskedelmi tevékenységet folytatni oly módon, hogy pl. mobiltelefon tartozékokat beszereznék ebay-en és azokat bizonyos haszonnal adnám tovább pl. vaterán. Úgy tervezném, hogy az ebből származó éves jövedelmem nem haladná meg a 600.000,- forintot. Van bejelentett heti 40 munkaórás munkahelyem. Ezt kereset kiegészítésként tervezem. Próbáltam összeszedni a vonatkozó szabályozást, de nem teljesen értettem. Szeretném kérdezni mi ilyenkor az adózás rendje, mit kell igényelni ehhez. Válaszát előre is köszönöm.

 7. Qmz says:

  Tisztelt Tanácsadó!

  Egyetemi hallgató vagyok második évemben. Múlt évben elkezdtem mobil applikációkat fejleszteni, és novemberben kiadtam első játékomat Google Play-re. Első hónapban mindössze 18,000 Ft bevétel jött belőle, majd a második hónapban 699,000 Ft. Ezt ugyebár Google küldte el a megadott számlámra. Azóta összegyűlt kb. 4 millió forint ebből az app-ből. Nemrég adtam ki egy új app-et amiből szintén bevétel lesz.

  Viszont van egy hatalmas nagy probléma. Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy adóznom is kell ezután. Nemrég beszélgettem egyik ismerősömmel, aki megkérdezte, hogy mennyit adózok a bevételem után. Életemben nem adóztam még, és igen, ez 100% az én felelőtlenségem.

  És ez nem minden. Én a hülye fejemmel úgy gondoltam, hogy felújítom a számítógépem, veszek egy laptopot és egy profi grafikus tabletet. Ez kb. 1,5 millió forintomba telt. Egyfajta “befektetésnek” tekintettem még akkor.
  Ezen kívűl vettem még egy pár kelléket munkához kb. 1 millió forint értékben mint pl. asztalt, széket, stb. Ja és hát persze számtalan haszontalan dolgot. Szóval kb. 1 millió forint maradt meg a pénzből. Jelenleg kb. 60,000 forint jön be az appből hónaponta, mivel nem sok időm van frissítgetni. Csak remélni tudom, hogy az új appemből valami jövedelmem lesz.

  Szóval kérdéseim:

  – Hány % adót kell fizetnem?
  – Számítsak büntetésre?
  – Hogyan lehet pontos összeget bevallani ha Google AdSense-ből jön a bevétel?
  – Mennyi időm van elintézni úgy, hogy nem kerülök nagy bajba?
  – Mit csináljak, ha nem maradt elég pénz kifizetni az adót (+ a büntetést)?

  A válaszát előre is köszönöm!

 8. Farkas Gábor says:

  Köszönöm a választ. Közben próbáltam tovább tájékozódni. Heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellet végzett egyéni vállalkozás esetén nem lenne járulék fizetési kötelezettségem. Ha jól értem csak a bevételeim után keletkezne adó és EHO fizetési kötelezettségem. ÁFA fizetésre kérhetnék mentességet 8.000.000,- forintig, viszont akkor nem érvényesíthetném a beszerzéseim után keletkezett adólevonási jogomat. Ez attól függne mennyi beszerzésem lenne. Ha jól tudom 22 euróig vám és adómentes a küldemény. Kérdezni szeretném, hogy jól értelmeztem e a fent leírtakat, illetve ÁFA és VÁM megfizetésére milyen lehetőségek vannak?A választ előre is köszönöm.

 9. Mihaly says:

  Tisztelt Tanácsadó!

  Segítségét szeretném kérni. Ha adó túlfizetésem keletkezik szándékosan, visszatérítésnél számolnak fel kamatot?
  Ez jogelvek vonatkozásában kifogásolható pénz parkolására?

Vélemény, hozzászólás?