Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        
               

        

438 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. Mihaly says:

  Úgy értem, hogy ezt használnám rendszeres megtakaritás céljából.

 2. Elem says:

  Tisztelt Tanácsadó!
  Online kereső analízis munkát kaptam egy amerikai cégtől, viszont az elején nagyjából 80ezer HUF jönne be havi 80 óra munkáért, elektronikus számlára. GYES-en vagyok itthon. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen fizetni kell az 50ezer HUF-ot havonta mint egyéni vállalkozó? A 80ezer forintból nem sok marad a KATA megfizetés után…
  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Ferenc

 3. A_G says:

  Tisztelt Tanácsadó!

  Segítségét szeretném kérni online jövedelem utánni adózással kapcsolatban. Még nem találtam egyértelmű választ sehol.

  Egy ismerős rendelkezik weboldalakkal és azokon elhelyeztünk hirdetéseket (Google Adsense) úgytűnik mostanra sikerül elérni hogy havi 15-20 ezer ft-ot termeljen.

  Kérdésem hogyan és kinek kell ezután adót fizetni?

  Ha egyben kérem a kifizetést év végén az is rendszeres jövedelemnek számít?

  1. Adsensel Én vagyok kapcsolatban(nekem van account-om)
  2. Weboldal (domain regisztráció) a másik személy nevén van
  3. Kifizetés a személy számlájára történik

  Kinek kell az összeget bevallani?

  Köszönöm válaszát!

  Üdvözlettel
  Ádám

 4. szead08 says:

  Tisztelt Tanácsadó!
  3 éve élek az Egyesült Arab Emírségekben, ahol nincs adó vagy adószám. Jelentősebb megtakarításra tettem szert ez idő alatt. Most a hazaköltözésen gondolkozom, és bankszámlát szeretnék nyitni otthon, mivel Magyarországon jeneleg nem rendelkezek ezzel. Az otthoni lakhelyemről nem jelentkeztem ki, és a TB hozzájárulást is fizettem ez alatt az idő alatt, viszont munkaszerződéssel tudom igazolni, hogy az Arab Emirátusokban éltem. Nézhetek szembe bármilyen adóügyi problémával, ha hazautalom a megtakarításaimat? Annak ellenére, hogy az Arab Emírségek és Magyarország között életben van a kettős adózás elkerüléséről szóló megegyezés?
  Előre is köszönöm válaszát.

  • Tisztelt szead08!

   A fenti kérdései nagyobb utánanézést/gondolkodás igényelnek (mivel mind az egyezményt, mind annak fényében a SZJA törvényt is értelmeznünk kellene), így tanácsadás szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 5. HriuZ says:

  Tisztelt Tanácsadó!

  Abban kérném a segítségét hogy párom munkahelye mellett szeretne számítógépes grafikával rajzolni, majd ezeket nyomtatva kép formájában árusítani, ami így nem átadott terméknek hanem saját kezű terméknek minősülne. Természetesen ezt nem feketén szeretné hanem legálisan csinálni, viszont ez az igényeket felmérve heti pár ezer max havi 40 000 azaz évi 600 000 alatt maradna, de fizetés kiegészítésnek mégis jó lenne. Nyilván a legkevesebb bonyodalommal és adminisztrációval járó utat választanánk, de mégis a csomagküldéskor valami bizonylatot szeretnénk rakni a dobozba, ha próbavásárlás vagy bármi lenne ne járjunk pórul. Ennek a formájáról érdeklődnék! Köszönöm

  • Tisztelt HriuZ!

   Nagy valószínűséggel az egyéni vállalkozás a megfelelő forma Önöknek. Az adózás pedig lehet KATA-s (havi 25e – a munkaviszony miatt) vagy adózhat az általános szabályok alapján és ekkor nem kell bért fizetni, mivel 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik a Párja.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 6. HriuZ says:

  Köszönöm! Igazából KATAba még munkaviszony mellet is elvinné a bevétel több mint 50%-át, tehát ez nem éri meg.
  Az
  “vagy adózhat az általános szabályok alapján és ekkor nem kell bért fizetni, mivel 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik a Párja.”
  Ez mit takar pontosan!? Mit adok a csomagfeladáskor a termék mellé!? Ehhez valamit ki kell váltani!? Ekkor az eladott termékek után kell bevallani a 27% ot?

 7. ptallai says:

  Üdv,

  egy érdekes kérdéssel fordulnék Önökhöz: Munkáltatóm külföldi leányvállalata meglepett egy kisebb részvénycsomaggal, amivel kapcsolatban (külföldön szerzett jövedelem) adóznom kellene.

  Milyen szabályok szerint kell adóznom? SZJA (15%?) + EHO (27%)? Bármilyen kedvezményes tényező (korábban volt egy 78%-os szabály, ha jól emlékszem) elérhető? Illetve SZJA bevalláson kívül kell jeleznem ezt a jövedelmet máshol?

  Előre is köszönöm a válaszukat!

  Péter

 8. Bodor says:

  Tisztelt Tanácsadó!
  Válás utáni vagyonmegosztás során a volt feleségem kivásárolt a közös ingatlanból, amiben 50-50%-ban voltunk tulajdonosok! 4.000.000Ft volt a vételár! Én vásároltam egy ingatlant 5.800.000Ft-ért! A kérdésem az lenne, hogy mekkora illetékek kell a NAV részére fizetnem?! Az ügyvéd által hitelesített papírokkal beballagok az adóhatósághoz és az alapján kiszámolják vagy hogyan működik ez?
  Előre is köszönöm a válaszát!

  • Tisztelt Bodor!

   Önnek semmi teendője nincs, az Ügyvédnek aki a 5.800.000 vásárlást intézte, kell tudnia hogy korábban 4M eladott egy ingatlan részt.
   Az Ügyvéd tölti majd ki a megfelelő nyomtatványokat és értesíti az adóhatóságot/illetékhivatalt, ők pedig hivatalból majd kiszámolják a fizetendő illetéket.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 9. ptallai says:

  Kedves István,

  Igen RSU, de a hazai cégnek semmi köze nincs hozzá. Kitöltöttel online egy USA kettős adóztatást kiküszöbölő nyomtatványt már, amit el is fogadtak, így itthon kell adóznom. Kifizetéshez, egy USA-beli Morgan Stanley számlán vannak a részvények, 2 év után aktiválódtak (már eladhatóak) a múlt héten. Ez így tisztázza a kérdést?

  • Tisztelt Péter!

   Tanácsadásunk keretében tudunk segíteni Önnek mind az adóelőleg megfizetés (SZJA, EHO), mind a megfelelő adóbevallás tekintetében… továbbá abban is tudunk segíteni így előre: mit kell tennie ha majd eladja a részvényeket.
   Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?