Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyen vállalkozásoknak az interneten. Ezen ingyenes szolgáltatásunkkal kifejezetten cégek életét könnyítjük meg.

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak vállalatokra vonatkozó adótanácsadással kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyen az interneten – adótanácsadás budapest

                                businessandlawkft

        

        

130 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyen

 1. AffiliateMarketing says:

  Dr. Sági István Úr!

  A következőkben kérném a segítségét. Jelenleg alkalmazottként dolgozom részmunkaidőben. Emellett szeretnék beindítani egy vállalkozást, amit idővel főállásban szeretnék végezni.
  Azt szeretném megtudni, hogy a külföldön (többnyire EU-n kívül, pl. USA) szerzett, Affiliate Marketing partnerprogramból származó jövedelem után hogyan kell itthon Magyarországon adózni? Amazon, Ebay, Clickbank és ezekhez hasonló affiliate marketing programokról lenne szó.
  Esetleg kezdetben a jelenlegi állás mellett elegendő feltüntetni az SZJA adóbevalláskor az ilyen jellegű pluszjövedelmet? Vagy ez így nem törvényes? Nagy vonalakban milyen adónemeket kell fizetni a külföldön szerzett, ilyen jellegű tevékenységekből származó jövedelem után?
  Az SZJA-n kívül más is lenne?
  Ha beválik, nyilván szeretném, ha csak ezzel a tevékenységgel foglalkozhatnék. Ebben az esetben pl. egyéni vállalkozóként a KATA adózási rendszer járható út lehet ehhez a tevékenységhez?

  Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét!

  Tisztelettel
  Richárd

 2. nyugicsabi says:

  Tisztelt Dr. Sági István Ur!
  2018.jan.1-töl nyugdijba megyek. Németországból haza települök.
  A német nyugdíjam adóköteles-e Magyarországon?
  A 2018 január 2.-án esedékes végkielégítés adóköteles lenne Magyarországon?
  A német bankszámlámat meg kell szüntetni?
  Üdvözlettel

  nyugicsabi

  • Tisztelt Nyugicsabi!

   A nyugdíj adómentes jövedelem Magyarországon.

   Mivel a végkielégítését még az munkaviszonyára tekintettel kapta ezért azt a (gondolom) német munkáltatója fogja adóztatni. Így a végkielégítése Magyarországon nem adóköteles majd.

   Német bankszámla: Amennyiben a német nyugdíját utaltathatja pl magyar bankszámlára, akkor gondolom már nem lesz a német számlára szüksége, így az megszüntethető.

   Remélem segítség a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 3. Miska says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Szeretnék az egyetemi kollégiumomnak segíteni egy ügyben (mint egy segítőkész, “okoskodó” lakója) , így ennek a kérdésnek jelentős morális súlya is van. Amennyiben tudna segíteni, vagy legalább egy kis támaszkodót adni, hogy jó helyen kapisgálok-e, az nem csak nekem, de a 250 lakónak is nagy segítség lehetne, hogy “okosabb kérdésekkel” kereshessem fel a kollégium igazgatóját, az Ön előzetes tanácsait/ötleteit figyelembe véve. Ezáltal hátha előremozdíthatnánk az ügy megoldást.

  A probléma röviden:
  A kollégiumunk elhelyezkedése miatt az internet elérés nagyon nehezen megoldott. Folyamatosan elmenő internet, ha van is gyenge, vagy percenként ledob.. Közös igény lenne az internet megreformálására, azonban az eddigi próbálkozások meghiúsultak. (szélessávú vezetékes internet, “internet lövés”, mobilinternet) Kollégiumunk “hírhedt” a rossz internetéről.

  Bonyodalom:
  A mobilinternet elérhető lehetne, ami 80.000+ÁFA lenne a kollégium számára (korlátlan internet, megfelelő sebesség stb), melyért a lakók hajlandóak lennének havi plusz összeget fizetni is a kolidíjon felül, ezt azonban “valaki” nem engedi. (fogalmam sincs, hogy ez állami szabályzás-e, vagy miért nincs joga a kollégiumi vezetőségnek emelni a kollégiumi díjat, de lényeg a lényeg: jelenleg nem engedheti meg magának a kollégium ezt az összeget és a kolidíj emelés nem megoldható)

  Lehetséges megoldás:
  Arra gondoltam,hogy egy egyesület vagy alapítvány létrehozásával (létrehozhatom én is akár mint egy lakó, vagy a Koli igazgató stb) meg lehetne vásárolni a mobilinternetet 80.000+áfáért (101.600 Ft) havonta (hűségidő nélkül) melyért a “tagok” akik igénybe vennék a mobilinternetet havi összeget fizetnének. Például 150 lakó veszi igénybe, havi 800 ft-ot fizetve, ami 120.000 Ft bevétel lenne. Az internet díja (80.000+áfa) és a bevétel közötti különbséget pedig (ha lesz) a kollégiumra fordítanánk, például társasjátékok vásárlására, tükrök vásárlására (a fürdőbe) stb. szigorúan nonprofit módon.

  Tehát minden forintot a kollégiumra költenénk.

  Ön szerint a fent leírt, általam leírt megoldás vázlata működhet-e? Alapítványként vagy Egyesületként esetleg? (belefér-e például Egyesület alapításába, hogy havi 800ft-ért valaki tag lehet és ezért hozzáférést kap az internethez stb?)

  Nem kérem, hogy minden információt írjon le nekem részletesen, hiszen tudom, hogy valószínűleg ez egy speciális kérdés, ennek ellenére nagyon örülnék, ha pár sorban megválaszolná a kérdésemet, hogy a kollégiumi igazgatót felkereshessem “okosabb” kérdésekkel.

  Köszönöm megtisztelő válaszát!

  a 250 lakó nevében
  Miska

  • Tisztelt Miska!

   Alapvetően az elgondolás nem rossz.

   Viszont amin én elgondolkoznék, mielőtt bármilyen irányba továbblépnék azok ezek:

   Mi biztosítja, hogy minden hónapban beérkezik majd a 102E HUF?
   Ki fizeti a netet ha nem érkezik be?
   Hogyan korlátozzák a Usereket h ne adják tovább egymásnak a felhasználói nevet és jelszót? (pl egy user / eszköz? vagy max két eszköz egyszerre és MAC address regisztráció a Usernév alá?)

   A kollégista az egyk legkreativabb ember :-), szóval én biztos nem vennék egy ilyen kötelezettséget a nyakamb mint a havi 102E fizetése.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. Sandor25 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Segítségét kérném az alábbi témában!
  Egy felnőttfilmek készítésével foglalkozó cég alkalmazottainak száma nem érné el a 15 főt, saját ingatlanja lenne, mely a székhelye és irodája egyben, valamint egy céges autó is hozzá tartozna. A cég üzemeltetne egy fizetős weboldalt is, így a tagsági előfizetésekből lenne a cég bevétele.
  Ön szerint melyik cégforma lenne a legjobb, ehhez kapcsolódva melyik adóforma a legjobb választás a cég számára? Esetleg KIVA ?
  Milyen adók terhelnék még a céget ?
  Úgy tudom, létezik kulturális adó is,ez esetben kit terhelne ? A céget vagy a szereplőket ?

  Előre is nagyon köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Sándor

 5. Sandor25 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Az árbevétel függ az előfizetők számától, de számítások szerint elérheti a 100.000.000-t is. Az alkalmazottak száma 10-12 fő lenne.

  Előre is nagyon köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Sándor

 6. Sandor25 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Köszönöm válaszát!
  Még egy kérdésem lenne:
  A kulturális adó kit terhelne, a céget vagy a filmek szereplőit ?

  Üdvözlettel:
  Sándor

 7. Mariann Áhli says:

  Tisztelt Dr. Sági István,

  a következőkben kérném a segítségét: nyújtható-e általános üzletviteli tanácsadás, M.n.s. egyéb oktatás, M.n.s. ügyviteli szolgáltatás dolgozóknak választható cafateria juttatásként?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Mariann

  • Tisztelt Áhli Mariann!

   Az a Cég saját döntése, hogy mit nyújt választható cafateria juttatásként a dolgozóinak. Tehát a válaszom: Igen.

   Viszont azt gondolnám a kérdése inkább a fenti 3 tétel “cafeterián” belüli adózására vonatkozna? Jól gondolom?
   Amennyiben igen, azt kérdezném melyik adózási szabályra gondolna, hogy “belefér”-e a fenti juttatás?

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 8. Mariann says:

  Tisztelt Dr. Sági István,

  köszönöm megerősítő válaszát!
  Ha jól gondolom, akkor egyes meghatározott juttatás lehet kizárólagosan, amely 2017-ben 43,66 százalék, -ban pedig 40,71 százalék munkáltatói terhet jelent?

  Köszönettel,
  Áhli Mariann

 9. Mariann says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  A következő kérdésben kérném a segítégét.
  Szakemberek szolgáltatásainak (alanyi adómentes) közvetítésével foglalkozó induló egyéni vállalkozó lennék (alanyi adómentes). A közvetítésért jutalékot számítanék fel a szakembereknek. A vásárlók magánszemélyek lennének.
  El lehet-e járni az alábbiak szerint: a vásárló a közvetítőnek, azaz nekem fizeti meg a szakember szolgáltatásának díját, amely tartalmazza a jutalékot vagy a másik alternatíva, hogy csak a szolgáltatás díját utalja el és a jutalékot a szakember fizeti meg nekem utólagosan. A szolgáltatás díját tovább utalnám a szakembernek,vagyis más nevében, más javára járnék el.
  A cél az lenne, hogy a szakmberek bevételei, amelyeket tovább utalnék ne az én bevételemet növeljék. Ez megfelelhet a jogszabályi előírásoknak?

  Köszönöm előre is a segítégét!

  Üdvözlettel,
  Mariann

 10. AlparineEszter says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Egyéni vállalkozói témában szeretnék előrébb jutni az Ön segítségével.

  Jelenleg KATA rendszerű, főállású kisadózó vagyok, alanyi áfamentes, az alap 50e forint járulékot fizetem be minden hónapban. Sportoktatóként dolgozom, eddig egy cégnél tartottam foglalkozásokat, csak számláznom kellett a cég felé a hónap végén.

  Februárban eljöttem erről a helyről, és jelenleg terembérléseken keresztül oldom meg az oktatást, magánszemélyeknek.

  Ezzel a lépéssel viszont rendkívül megemelkedett a kiadásom, a terembérlések összegével (havi 75e FT), és nem vagyok biztos benne, hogy így megfelelő adórendszerben vagyok-e, és nem járok-e rosszul a KATA adózással.

  Ön szerint az én esetemben van más alternatíva adózás szempontjából, amivel anyagilag jobban járnék?

  Válaszát előre is köszönöm,
  Üdvözlettel,
  Alpáriné Eszter

Vélemény, hozzászólás?