Adótanácsadás online ingyen

Adótanácsadás online ingyen vállalkozásoknak az interneten. Ezen ingyenes szolgáltatásunkkal kifejezetten cégek életét könnyítjük meg.

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak vállalatokra vonatkozó adótanácsadással kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyen az interneten – adótanácsadás budapest

                                businessandlawkft

        

        

130 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyen

 1. Zsuzsanna Bedő says:

  Kedves István!

  Gyógytornász végzettséggel dolgozom főállásban és másodállásban is. Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, azon belül is a tételes adózási formát választanám. Milyen költségeket tudok majd elszámoltatni a bevétellel szemben? A betegekhez házhoz járok autóval, tehát nincs külön kezelőhelységem. A havi bruttó bevételem kb. 95000 Ft lenne.

 2. kata1989 says:

  Kedves István!

  A kérdésem a következő lenne. Cégként lehet e 10millió forint összegű kölcsönt adni magánszemélynek kézpénzben? Ennek milyen feltételei lehetnek. Jól értelmezem, hogy a 2019-es szabályok alapján, kölcsönszerződést kell írni, amiben kikötésre kerül az összeg,a visszafizetés üteme és összegei, valamint a kamat a jegybanki alapkamat mértéke is lehet. Kérdés lenne még az is hogy ez az ügylet milyen adóvonzattal jár a cégnek és a magánszemélynek? Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Katalin

 3. Andi says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha 2016. júniusában vásároltunk egy ingatlant, akkor pontosan mikortól nem kell fizetnünk vagyonszerzési illetéket? 2021. júniusàtól? Vagy januárjától? Vagy màr előtte, ugyanis egy ingatlanostól valami olyasmit hallottunk, hogy ha megkezdjük az 5. évet már akkortól sem kell!? Nagyon szépen köszönöm! Andi

  • Tisztelt Andi!

   Az SZJA törvény igy szol:
   Az ingatlan, ingatlanra vonatkozó vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem, ha az átruházás a megszerzés évében vagy az azt követő öt évben történik, az (1)-(3) bekezdés szerint kiszámított összeg (e § alkalmazásában: számított összeg):
   0 százaléka a megszerzés évét követő ötödik és további évben.

   szóval az Ön esetében a dátum: 2021 juniusa.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. tallas94 says:

  Üdvözlöm!

  Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem. Ha én, mint egyéni vállalkozó szolgáltatást nyújtok, amelyet a vevőm ki is fizet, majd megadja a számlázási adatait, de ő is egyéni vállalkozó (ezt nem jelezte), akkor nem probléma, hogy úgy állítottam ki neki a számlát, mint egy magánszemélynek? Magyarul nem írtam oda az adószámát, mert ő sem kérte ezt, mivel magánszemélyként fizetett így nekem. Tehát név és cím van rajta, mint egy magánszemélynek, és ahogyan írtam, nem is kérte és nem is szólt, hogy egyéni vállalkozó és úgy állítsam ki.

 5. tallas94 says:

  Nagyon szépen köszönöm!

  Említette, hogy a vevő felelőssége, hogy megadja a megfelelő adatokat és erről eszembe jutott még egy (vagy két) kérdés.

  A nagyobb hanyagságokat ki szoktam javítani, pl. “Petőfi S. u. 19”-et ír valaki, én kiírom rendesen, hogy “Petőfi Sándor u. 19”. Megfelel az első forma is, vagy jól teszem, ha kijavítom (előtte utánanézek, hogy valóban nem-e tényleg rövidítve írandó)?
  Meg van az az eset, amikor fordított ékezettel adnak meg adatokat, és mivel ez nem szembetűnő, ezért elsőre nem is veszem észre. Én a megadott adatokat mindig kimásolom, a számlán pedig beillesztem, hogy úgy legyen, ahogyan a vevő azt megadta, a fordított ékezetekre nem figyelek, nem mindig szúrom ki. Pl. “Kovács István” helyet “Kovàcs Istvàn”-t ad meg a vevő, és nekem nem tűnik fel, kimásolom, beillesztem, így lesz a számlán is. Ez nem baj?

  Válaszát előre is köszönöm, további kérdéseim nincsenek! 🙂

  • Tisztelt Tallas94!

   Ahogy írtam is korábban: a Vevő felelőssége jól megadni a számlázási adatokat.

   Én önhatalmúlag biztosan nem írnám át/bírálnám felül amit ő küldött (mégha abban pl helyesírási hiba van, akkor sem..). Amit ilyenkor csinálni szoktam az az h visszakérdezek biztos egyre gondolunk-e.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

   • tallas94 says:

    Akkor ezentúl így csinálom. Gondolom nem jelenthet túl nagy problémát, ha 1-2 számlát úgy töltöttem ki, hogy kijavítottam ilyen apróságokat, mint pl. amit írtam, hogy “Petőfi S” helyett “Petőfi Sándor”, vagy beleraktam egy szóközt, pl. “József Attila u.29” helyett “József Attila u. 29”, esetleg “Bp” helyett “Budapest” (a számlázó program alapból így írja be, ha megadom az irányítószámot) stb. Mellesleg én úgy vélem, hogy ha a vevő elfogadta a számlát így és nem reklamált, akkor ez esetben is megfelel.

    Egyébként igen, a vevő felelőssége helyesen megadni az adatait, teljesen igaza van és feleslegesen aggódtam ezek miatt, mostantól nem nyúlok bele, vagy minden ilyen esetnél rákérdezek. Bár azt írtam, hogy nem lesz már több kérdésem, de a válasza miatt mégis van egy, egy igen egyszerű. Nem baj, ha 1-2 számlát úgy töltöttem ki, hogy ilyen apróságokat kijavítottam? A vevő nem szólt érte.

 6. Kata2019 says:

  Tisztelt Adószakértő!

  Vállalkozás indítása előtt kérem tájékoztatását és tanácsát:
  Egyéni vállalkozásomat KATÁ-sként, alanyi adómentesen kívánom elindítani 2019. szeptember 1-jével. A helyi iparűzési adó megfizetési formája kérdéses számomra.
  A települési helyi adórendelet nem tér ki részleteiben egyedi feltételekre.

  Ha a tervezett szerint alakul a vállalkozás működése, akkor idővel mindenképpen a KATÁ-sok számára elérhető, tételes, évi 50 ezer forintos iparűzési adózást választanám.
  A tevékenység minimális költséggel jár.
  Viszont úgy vélem, hogy a kezdeti várható bevételek mellett még a nettó árbevétel 80%-a alapján történő adómegállapítás lenne számomra a kedvezőbb. Úgy gondolom, hogy jövő év február 15-ig már látható lenne számomra, hogy a jövő évre érdemes-e már a tételes adózást választanom.

  – Az első kérdésem az, hogy van-e valami külön feltétele a nettó árbevétel 80%-a alapján történő adómegállapításnak?
  – Ha nincs és választhatom egyelőre ezt a formát, akkor kell-e a kezdetekkor adóelőleg összeget megjelölni a bejelentkezéskor? Hiszen nincs korábbi üzleti év, ami alapján lenne támpont ehhez. Ha kell, akkor az összeget mi alapján adjam meg?
  – Amennyiben a fentiek szerint választom meg az adózást, tehát egyelőre a nettó árbevétel 80%-a alapján számítva, akkor mikor kell először bevallást készítenem, illetve iparűzési adót fizetnem? Mert ha rám ilyen esetben az vonatkozik, hogy legelőször jövő év május 31. mind a bevallás, mind a fizetés határideje, akkor még mindig kérdés, hogy március 15-ig kell-e előleget fizetnem, és ha igen, mi alapján számítva?
  – Viszont, ha február 15-ig úgy döntök, hogy jövőre már a tételes adózást választom, akkor legelőször március 15-i határidővel 25 ezret fizetek 2020-ra, majd május 31-gyel az idei darabévre vonatkozóan bevallást készítek és adót fizetek?
  – Vagy esetleg ebben az esetben is él az, ami a tételes adózás esetében, azaz hogy a bejelentkezést követő hónap 15-ig, majd az utolsó hónapot követő hónap 15-ig kell az idei év adóját megfizetnem? Azaz szeptemberi indulás esetén október 15. és január 15.? Ha így van, akkor szintén kérdés, hogy mi alapján fizetek októberben?

  Elnézést, ha értetlen a kérdésem, de szeretnék tisztán látni, mielőtt választok. Helyben úgy vélem, nem térnének ki ilyen dilemmákra.

  Előre is köszönöm a választ!

  • Tisztelt Kata2019!

   Természtesen tudunk Önnek segíteni, ugyanakkor az Ön által kért segítség már túlmutat fórumunk ingyenességén.

   Így Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?