Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten adótanácsadás Budapest

adótanácsadás budapest , adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        

        

462 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. Andras says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Arról szeretnék érdeklődni, hogy az online elérhető “freelancing” oldalakon (pl.: Upwork, Freelancer, stb.) szerzett bevételt milyen módon lehet legális keretek között felhasználni?
  Gondolok itt arra, hogy magánszemélyként egyéni vállalkozói igazolvány és minden egyéb nélkül mire van szükségem, hogy legálisan szerezhessek bevételt ilyen forrásokból a 40 órás, teljes munkaidős, hagyományos állásom mellett bevételkiegészítésképpen?

  Előre is köszönöm válaszát,
  András

  • Tisztelt András!

   Az ilyen jellegű tevékenységhez mindenképpen azt javasolnánk hogy egyéni vállalkozóként végezze.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

   • Andras says:

    Tisztelt Dr. Sági István!

    Köszönöm a gyors választ!
    Ha jól tudom, több konstrukció is lehetséges egyéni vállalkozásra. Amennyiben nekem van egy teljes munkaidős, bejelentett, hagyományos állásom, úgy milyen költségekkel kell számolnom, ha nem valószínű, hogy túl sok bevételre tennék szert egyéni vállalkozóként (tehát kérdéses, hogy a havi 25 ezer forintos fix összeget KATA-sként kitermelném egyáltalán)? Van kedvezőbb opció annak fényében, hogy a jelenlegi munkaadóm fizeti utánam a járulékokat, stb?

    Üdvözlettel,
    András

    • Tisztelt András!

     Igen, teljes munkaidő mellett lehetséges kihasználni a TBJ többes jogviszony rendelkezéseit és igy csak a bevétele után kell adóznia. A részletek tekintetében szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

     Üdvözlettel:
     Dr. Sági István

 2. sziszdaniel says:

  Tisztelt Dr. Sági!

  Főállású (rendes, bejelentett) munkám mellett kezdő edzőként szeretnék egy edzőkollégámmal közösen sport témájú workshopokat tartani (egyenlőre ritkábban, havonta) különböző termekben. E mellé a jövőben egyéb szolgáltatásokat (pl. személyi edzés) is szeretnénk nyújtani.

  Egyenlőre azonban még nincs bevételünk, és a közeljövőben sem várható rendszeres nagyobb bevétel.

  Milyen formában tudnánk korrekten nyújtani ezeket a szolgáltatásokat? Mi lenne kezdőként a megfelelő forma számunkra?

  Köszönettel,

  Szisz Dániel

  • Tisztelt Szisz Dániel!

   Mivel rendszeres és üzletszerű tevékenységet végezne ezért mindképpen az egyéni vállalkozói formát javasolnám.

   Mivel van főállása ezért kedvező: havi 25e adózás mellett megoldható az egyéni vállalkozói lét…(ennél olcsóbb megoldás sajnos nincsen)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 3. naezmi says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Magyarországon főállású KATA-s egyéni vállalkozóként dolgozom. Egy angliai cég felajánlotta számomra, hogy Angliában bejelent és távmunkában dolgoznék, mint alkalmazott.
  Az így keletkező “angol” jövedelmem nem érné el az angol adózási küszöböt. Ez érintené bármilyen módon az itthoni vállalkozásomat? Ha a jövedelem kint nem adóköteles, a magyarországi tb-m megszűnne? Keletkezne emiatt itthoni plusz SZJA fizetési kötelezettségem?

  Tisztelettel,
  NM

  • Tisztelt NM!

   Igyekszem válasszolni a kérdéseire:

   “Az így keletkező “angol” jövedelmem nem érné el az angol adózási küszöböt. Ez érintené bármilyen módon az itthoni vállalkozásomat?”
   Nem.

   “Ha a jövedelem kint nem adóköteles, a magyarországi tb-m megszűnne?”
   Nem, de nagy valószinűséggel a tevékenysége ún. telephelyet keletkeztet Magyarországon, igy a TB-t itt kellene megfizetnie utána.

   “Keletkezne emiatt itthoni plusz SZJA fizetési kötelezettségem?”
   Igen, és ahogy fentebb írtam is TB fizetési kötelezettség is keletkezhet.

   A részletek tekintetében szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. Violetta says:

  Tisztelt Dr. Sági István!!!
  Jelenleg nincs munkahelyem,s életvitelem miatt (háztáji gazdálkodás saját célra,s a férjem fizetéséből élünk) nem vagyok regisztrált munkanélküli sem .Az egészségügyi hozzájárulást (a 7320 ft-ot)havonta fizetem rendszeresen.
  Azon gondolkodom,hogy (mivel varrónő a végzettségem) otthonomban ruha javításokat vállalnék,ami nem biztos hogy rendszeres napi,heti,és havi jövedelemmel járna.A kérdésem ezzel kapcsolatban az volna milyen vállalkozási vagy adózási formát kellene ehhez választanom,vagy hogy kellene ezt elindítanom? Mi volna a számomra a legmegfelelőbb?
  Köszönöm válaszát.
  Tisztelettel:Violetta

 5. szebe77 says:

  Tisztelt Dr. Sági István úr!
  Magyarországon közalkalmazottként főállásban dolgozom. Ebben az évben (a főállásomtól függetlenül) megbízási szerződés keretében egy Angliában lévő angol cég részére végeztem Magyarországon munkát (szellemi tevékenység). A megbízás időtartama 30 nap, ellenértéke 800 GBP.
  Szíves segítségét kérem, hogy a fenti összegből milyen és mennyi járulékot, illetőleg adót kell befizetnem.

  Köszönöttel:
  Sz. Béla

 6. Rose Pinter says:

  Tisztelt Uram! Nyugdíjas vagyok. Van egy közös B-nk még három emberrel a családban, de ők más megoldást találtak az adózásra, és már a BT-ben nem adóznak.
  A BT EVA-s. Én alkalmi fordításokat végzek, havi nem több, mint brutto 100 000 Ftért. A bruttóból ugye lejön az EVA 37% és az IPA 1%. Fizetjük a könyvelőt és az OTP számlavezetést. Szóval, ha egyedül maradnék, alig maradna valami.
  Kérdésem, ha egyedül maradnék létezik-e ennél előnyösebb adózási mód erre az alkalomszerű szakfordítói tevékenységre. Köszönettel,
  Pintér Rózsa

 7. Árpád Kecskeméti says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Jelenleg egy általános iskolában dolgozom, mint matematika-technika tanár. Szeretnék a munkám mellett matematikából korrepetálásokat tartani. Tudna segíteni abban, hogy milyen lehetőségeim vannak arra, hogy legálisan végezzem ezt a tevékenységet? Mivel heti 4-6 óráról lenne csak szó, így egy olyan megoldásra lenne szükségem, mely a leginkább költséghatékonyabb számomra.
  Köszönöm válaszát!

 8. AttilaK says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Azzal keresem meg, hogy a barátnőmnek/exbarátnőmnek hosszú időn keresztül fizettem a kiadásait, akkor is, mikor már megromlott a viszonyunk.
  Ezért vissza szerette volna fizetni ezt. Mi ennek a módja? Nem írtunk kölcsönszerződést, de ha jól láttam, ha visszautalja, az ajándékozásnak számít.
  Kellene kössünk egy kölcsönszerződést? Ha már utalt, mit tudok csinálni? Korábbi dátumra írjuk a szerződést vagy fizessem neki vissza, és kezdjük előlről?

  Előre is köszönöm válaszát,
  Attila

  • Tisztelet Attila!

   Nem kötelező írásba foglalni a kölcsönszerződést, illetőleg mind a szóbeli mind az írásbel kölcsönszerződés lehet kamatmentes, és így adómentes is.

   Amennyiben anno készpénzben adta oda a kölcsönt, – remélhetőleg írtak róla átvételi elismervényt, – ebben az esetben a visszaadáskor elegendő a banki átutalás kommentjébe annyit írni hogy “kölcsön visszafizetés”.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

   • AttilaK says:

    Tisztelt Dr. Sági István!

    Köszönöm a válaszát! Nem egy összegben adtam neki kölcsön, hanem már miután megromlott a viszonyunk, akkor is arra kért, hogy anyagilag támogassam. Ezt kártyás bevásárlások, rezsi, közös költség utalások, stb formájában tudnám igazolni. Tehát nem egyenesen neki adtam kölcsön.

    Ő viszont, mivel jelenleg a saját lábára tudott állni, egyben szeretett volna egy nagyobb összeget utalni viszonzásul. Ebben az esetben tehát elég, ha utalásnál a fent említettet írja a megjegyzés részbe?

    Üdv,
    Attila

 9. attigirb says:

  Üdvözlöm!
  40 órás főállásom mellett szeretnék edzőként heti pár alkalommal (össz. 4 óra/hét) edzéseket tartani, melyről számlát kell adnom. Mivel a bevétel nem lesz túl magas összeg, mit tanácsol, milyen adózási formula a legoptimálisabb nekem? (Kata, adószámos magánszemély, egyni vállalkozó)
  Köszönöm

 10. Pál Pálfi says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Ingatlan bérbeadás adózásával kapcsolatban lenne kérdésen.
  A lakásomat magánszemélyként adom ki egy évre, ugyancsak magánszemélyeknek.
  Ismerős tanácsára adószámot váltottam ki, amire azóta rájöttem hogy nem lett volna szükség. Állíthatok ki egyszerű bizonylatot a bérlők részére, vagy számlatömböt kell kiváltanom?
  Ha adhatok bizonylatot,akkor az adószámom írjam rá vagy csak az adóazonosító jelemet?
  A tételes elszámolást választottam mivel a közüzemi számlák az én nevemen maradtak. Én külföldön dolgozom és bérlek lakást. Úgy tudom a megfelelő szerződéssel és bizonylattal ha ezt igazolom, akkor kiadásként ez elszámolható. Ha a kiadásom több mint a bevételem, akkor nem kell negyedévente adóelőleget fizetni, ha jól gondolom. Elég akkor az éves adóbevallást beadnom és közben minden kiadás, bevételt vezetnem?

  Tisztelettel:
  Pálfi Pál

  • Tisztelt Pálfi Pál!

   Igen, adhat bizonylatot.
   Csak az adóazonosító jelet írja rá.
   Véleményünk szerint a külföldi lakás bérleti díja nem elszámolható kiadásként. Miért gondolja hogy az lenne?
   (Így nagy valószínűséggel negyedévente adóelőleget kellene fizetnie.)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?