Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten adótanácsadás Budapest

adótanácsadás budapest , adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        

        

462 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. Pál Pálfi says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Nagyon köszönöm válaszát!
  A NAV információs füzetek ,10.Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai részben olvastam róla.
  “2.1. A bevétel csökkentés lehetősége lakás bérbeadása esetén7
  A bérbeadónak lehetősége van arra, hogy a lakás bérbeadásából származó bevételéből levonja
  az általa más településen bérbevett lakás ugyanazon évben igazoltan megfizetett bérleti díját.
  A bevétel ilyen címen azonban csak abban az esetben csökkenthető, ha a bérbeadás, illetve a
  bérbevétel időtartama meghaladja a 90 napot és a bérbevett lakással összefüggésben a
  magánszemély más tevékenységből származó bevételével szemben nem számol el költséget,
  vagy az igazoltan megfizetett bérleti díjat számára még részben sem térítik meg.
  Az említett szabály nem támaszt megszorító feltételt a tekintetben, hogy az így bérbevett
  lakásnak belföldön kell lennie. Így nem kizárt az sem, hogy valaki a külföldön megfizetett
  bérleti díjjal csökkentse ily módon a bérbeadásból származó bevételét.

  • Tisztelt Pálfi Pál!

   Úgy gondoljuk a jogalkotó szándéka ebben az esetben az országon belüli könyebb mozgás-munkahely keresés elősegítése volt, ugyanakkor ezen szándék szerint a cél az lenne, hogy valaki megfizesse az adót a lakásbérlet után Magyarországon.

   Így, véleményem szerint a “más településen” szóösszetétel jelentése egy másik magyarországi településre utal és nem egy egy külföldi településre.

   Ezért szeritnem a külföldi ingatlan bérlésének költsége nem levonható az Ön esetében.

   Ugyanakkor, javasoljuk ezen témában kérjen nyugodtan állásfoglalást a NAVtól. (Ingyenesen szoktak segíteni ilyen esetekben.)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 2. petra294 says:

  Tisztelt Sári István!

  Az lenne a kérdésem, adószámos magánszemély állíthat-e ki számlát olyan nemzetközi munkaközvetítő oldalnak, mint az upwork.com, illetve mire kell ezzel kapcsolatban figyelni.

  Köszönettel:

  Kovács Petra

 3. zsani7710 says:

  Jó napot
  Ingatlan adóval kapcsolatos a kérdésem.
  2015.05.18-án 8,5 millió Ft ért vettünk egy ingatlant. Ezt most 12.hóban 21,5 millió Ft ért adtunk el. Eközben vettünk 17 millió Ft ért egy másik ingatlant. Az ingatlan adó a 8,5 és 21,5 közötti részre vonatkozik? Van adó csökkentő lehetőség?
  Köszönöm

  • Tisztelt Zsani!

   Igen, az SZJA a 8,5 és 21,5 közötti részre vonatkozik, a törvény még megenged más költségek elszámolását is amennyiben számlával vagy bizonylattal rendelkeznek (pl értéknövelő beruházások, illeték stb..)
   Illetőleg az eltelt évek száma miatt egyéb csökkentési lehetőség is szóba jöhet.

   Amennyiben tovább információra lenne szüksége Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. Nagyné Anikó says:

  Tisztelt Sági István!

  A kérdésem a következő lenne. Főállásomban pedagógus vagyok általános iskolában. Az iskola több pályázaton nyert már és most is fut egy Tanodás pályázatunk. Felkértek rá, hogy a Tanodában tartsak meg több órát amiért én természetesen bért kapnák. Mondták, hogy jobbanjárnék ha nem megbízási díjasként végezném hanem számlázni tudnék, mert akkor több marad meg nekem. Én be is mentem az APEH-be magánszemélyként kértem adószámot is ÖVTJ számba pedig oktatással kapcsolatosat tettem be. A kérdésem az lenne, hogy hány százalékos az oktatási tevékenység áfa mértéke,és a számlát hogyan kell kiállítanom?

  • Tisztelt Nagyné Anikó!

   Az Ön által kért segítség már túlmutat fórumunk ingyenességén, mivel nekünk is hosszabb idő lenne megválaszolni a kérdéseit.

   Így Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 5. Lajos Balogh says:

  Tisztelt Dr.Sági István. Egyéni vállakozóként kívánnék dolgozni a jövőben import termék e-kereskedemi és személyes értékesítése lenne a munkám. A kérdés az, hogy a vállakozás megindítása előtt milyen lehetőségeim vannak arra, hogy relaváns döntést hozhassak. Nem ismert a termék piaci fogadtatása, így a várható haszon sem, ezért mit tehetek meg a jogszabályok alapján előzetesen. Konkrétan gondolok piackutatásra mely a már beszerzett minta termék értékesítése nélkül nem igen valósítható meg. Információ szerzésre, vevői visszajelzésekre annak érdekében, hogy dönteni lehessen arról, hogy egyáltalán megéri-e vele foglalkozni. Járhatok-e vásárokba, egyéb rendezvényekre a termékekkel a vállalkozás megindítása nélkül? Van-e megoldás vagy fejest kell ugranom a kútba? Köszönettel: Balogh Lajos, lajosbalogh07@gmail.com

  • Tisztelt Balogh Lajos!

   Alapvetően a kút.

   Egyébként én azt javasolnám mindenképpen kicsiben kezdje, illetőleg járjon utána kell-e engedélyeztetni a terméket, vagy bevizsgáltatni, esetleg valami speciális leírás, használati utasítás szükséges-e hozzá.
   Valamint nem árt ha vámoltatás terén is szerez egy kis tapasztalatot.

   Így hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítségére lehettem.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 6. Adrienn says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Családi adókedvezmény érvényesítésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy:
  Tavaly július hónapban 20 hetes iker terhesen elvetéltem. Az adott évben a 91. naptól a családi adókedvezményt nem tudtuk érvényesíteni mivel nem vagyunk házasok. Így az idei évben igényelheti e az adóbevallásnál az élettársam az akkori adott 3 hónapra az adókedvezményt?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Nagy Adrienn

 7. John Grape says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  A bankomtól megkaptam a 2018-as évre vonatkozó igazolást, miszerint egy 2018-ban lejárati idő előtt megszüntetett TBSZ számlámon 34.328 Ft. jövedelmem keletkezett, amely után 5,149 Ft. 15%-os SZJA adófizetési kötelezettségem keletkezett. A bank nem vonta le és nem fizette be a fenti adót. Kérdésem, hogy ebben az esetben hogy és milyen formában tudom befizetni a fenti adót, ami tudomásom szerint az “Elkülönült adózási szabályok hatálya alá tartozónak” számít. 2006-óta nyugdíjas vagyok és a nyugdíjon kívül más jövedelmem nincs. Kell e és milyen SZJA bevallást csinálnom?

  Segítségét előre is köszönöm.

  Kérem, hogy válaszát szíveskedjen az email címemre is elküldeni.

 8. Greta13 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  2015-ben lakást vásároltunk 8,2 millió forintért feleségemmel hitelre. 2018-ban válás előtt házassági vagyonközösséget megosztó szerződést kötöttünk, ekkor én kifizettem a feleségemnek 2,2 millió ft-ot és a fennálló bankkölcsönt 5 milliót a bank felé. 2018-ban értékesítettem a lakást 13 millió forintért. A házassági vagyonközösséget megosztó szerződésben a lakás értékét 10 millió forintban határoztuk meg (ennek nem tudom van -e jelentősége). Kérdésem, hogy az idei bevallásban hogy kell szja-t fizetnem?

 9. Ágnes Fekete says:

  Tisztelt Szakértő!

  2014. májusában vettünk egy ingatlant. Akkor a földhivatalnál ez beépítetlen területként volt nyilvántartva, de volt rajta egy közel 30 éves ház, amire fennmaradási és használatbavételi engedélyt kértünk. Felújítottuk, amiről nem igazán van számlánk. 2014 augusztusában beköltöztünk, azóta is használjuk. Azonban 2015.01.02-án vált jogerőssé a fennmaradási engedély. Idén szeretnénk eladni a házunkat jóval a vételi ár felett. Ekkor beszerzésnek a 2014-es adásvételi vagy a jogerős engedély 2015-ös dátuma a mérvadó az szja szempontjából?
  Előre is köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel: Fekete Ágnes

 10. csorbatibor says:

  Szép jó napot!

  SZJA kedvezménnyel kapcsolatban kérném segítségüket.

  Feleségemnél 2019. február 21.-én diagnosztizáltak laktóz intoleranciát, az ambuláns lapon a BNO kód E7390, laktóz intolerancia k.m.n. szerepel.

  Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben visszamenőleg (5 évre) igényelhető-e adókedvezmény önellenőrzés keretében, vagy a diagnózis időpontjától lehet figyelembe venni azt. A szakorvos azt mondja, hogy az igazoláshoz a diagnózis időpontja a mérvadó, a NAV honlapon lévő anyag meg nem egyértelmű szerintem, mert a betegség kezdetéhez köti a visszaigénylést.

  Tájékoztatásukat előre is köszönöm!

  Tisztelettel:

  Csorba Tibor

  Segítségüket előre is köszönöm!

  • Tisztelt Csorba Tibor!

   Szerintem ez alapvetően az orvostól függ:

   “A betegség/fogyatékosság minősítését a háziorvosnál, illetve az egészségkárosodás jellegétől függően a szakorvosnál lehet kezdeményezni. A fogyatékosság minősítésére és az igazolás kiállítására vonatkozó szabályokat a 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet határozza meg. A rendelet mellékletében meghatározott igazolást a szakambulancia vagy a kórházi osztály szakorvosa, illetve általuk készített dokumentumok alapján a háziorvos állítja ki.”

   “Az igazoláson a betegség/fogyatékos állapot kezdő időpontja szerepel, valamint, hogy az állapot végleges minősítésű, vagy a későbbiekben további felülvizsgálatra kötelezett-e a magánszemély. Végleges fogyatékosság megállapításakor az erről szóló igazolás alapján minden évben érvényesíthető az adókedvezmény.”

   “Az adókedvezmény kizárólag akkor vehető figyelembe, ha a magánszemély már az igénybevétel időpontjában rendelkezik az orvosi igazolással.”

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?