Fórumok Magánszemélyeknek

                                businessandlawkft

        

        

31 kerdes itt: Fórumok Magánszemélyeknek

 1. Jason75 says:

  Tisztelt Sági úr!

  A kérdésem elég összetett.
  Édesapámtól kaptam 2013. Novemberében ajándékozással egy ingatlant, 12000000 Ft értékben.
  Most eladnám az ingatlant, 23000000 Ft körül. Ebből az összegből 9000000 Ft körül ingatlan vásárlást tervezek, illetve 6000000 Ft lakáshitelt fizetnék ki.
  Ezek után milyen fizetési kötelezettségeim vannak?

  Válaszát köszönöm,
  Berta Zoltán Péter

  • Tisztelt Berta Zoltán Péter!

   Nagy valószínűséggel lesz SZJA fizetési kötelezettsége, de annak pontos mértékét csak az ajándékozási szerződés átnézése után tudnánk megmondani.
   Amennyiben elküldi részünkre az ajándékozási szerződés fényképes/szkennelt példányát, akkor tanácsadás szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 2. Lousha says:

  Udv,
  Gondolva a tavoli jovore arrol szeretnek erdeklodni, hogy aki Magyarorszagon kivul el, dolgozik, adozik (EU orszagban), majd ugy dont, hazakoltozik, annak a kulfoldon megszerzett vagyona utan keletkezik-e barmifele bejelentesi illetve adozasi kotelezettsege, leven hogy mar egyszer adozott utana? Kisse leegyszerusitve ha az illeto hazakoltozik, atutalja az osszes, a kulfoldi szamlajan levo penzet egy magyar szamlara, van-e barmi teendoje a hatosagok fele? Valaszukat elore is koszonom!

 3. Cintia Berényi says:

  Tisztelt Szakértő!

  Teljes állásban dolgozok, azonban mellette szeretnék keresetkiegészítésként kreatív szövegíróként tevékenykedni, emiatt számlaképesnek kell lennem. A havi bevételemet ebből nagyjából 25.000-30.000 Forintra becsülöm havonta.
  Milyen kötelezettségeim lennének, és milyen formában lehetnék számlaképes?

  Válaszukat köszönöm.

 4. bogizsofi says:

  Tisztelt Szakértő!

  TB fizetéssel kapcsolatban kérem tanácsát.

  Néhány napja közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom (szokásos történet, GYED után nem akartak visszavenni). Kisebbik lányom viszont még nem töltötte be a 3. életévét (2018. novemberében lesz 3), tehát utána kapom a GYES-t. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kell-e egyénileg TB-t fizetnem? (Az elkövetkező néhány hónapban még biztos nem fogok dolgozni, mert másodiplomámat június végéig van módom befejezni és az államvizsgákra készülök).

  Előre is köszönöm válaszát!

 5. kapnan says:

  Tisztelt szakértők!
  Ajándékozás illeték, illetve bejelentes kapcsán kérnék segítséget!
  Külföldről (EU-ból) utalnának euróban belföldi lakossági deviza bankszámlámra forinban 150 000 Ft feletti összeget. Az utaló a nagybácsim lenne. Ez számomra milyen kötelezettséggel jár az adóhatóság felé?

  Előre is köszönöm a választ!

Vélemény, hozzászólás?