Már majdnem 24 ezer üstben főznek magyar pálinkát

SZÁZÁVAL VÁSÁROLTÁK TAVALY AZ OTTHONI PÁLINKAFŐZÉSHEZ SZÜKSÉGES BERENDEZÉSEKET, ÍGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN MÁR MAJDNEM 24 EZER ÜSTÖT VETTEK NYILVÁNTARTÁSBA A HATÓSÁGOK.

– írja a Magyar Idők szerdán megjelent, “Sok helyen rotyogott a gyümölcs, volt keletje tavaly a pálinkának” című összeállításában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kimutatásai alapján tavaly nagyjából 2500 főzőberendezést vettek nyilvántartásba, a legtöbbet Borsodban, de Pest megyében, Szabolcsban és Veszprém megyében is nagy volt a kereslet. Így a bejelentett főzőkészülékek száma már 23 662-re rúg. Az otthoni pálinkafőzésből származó állami bevétel nyolcvanmillió forint körül mozgott a 700 forintos úgynevezett “párlatadójegy” értékesítéséből, amit minden egy liter pálinka után ki kell váltani.

Az adóhivatal kimutatásból az is kiderül, hogy tavaly sokan csak a gyümölcscefre elkészítéséig jutottak el, a főzést már inkább szakemberre bízták, nagyjából 8,3 millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelő párlatot készítettek el ügyfeleiknek a főzdék. Az előállítási adatok nagyjából megfelelnek az előző évinek,

                                     businessandlawkft

       

About Dr. Sági István

Honlapjaim: http://www.sagiistvan.hu http://www.businessandlaw.hu
This entry was posted in BLOG. Bookmark the permalink.

Comments are closed.