MNB: STOP Norbi!

Az MNB pénteki határozatában kötelezte a Norbi Update-et a részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére. Amíg ez tart, azzal védik a befektetőket, hogy felfüggesztik a részvények értékesítését.

MNB: Ki kell egészíteni a tájékoztatót

Az MNB azt mondja, hogy a tájékoztató engedélyezése és a mostani elsődleges értékesítés között eltelt időben több olyan információ derült ki, amik miatt ki kell egészíteni a tájékoztatót.

Amíg ez nem történik meg, addig nem lehet árulni a részvényeket. A legfontosabb ezek közül, hogy kiderült: az Update védjegyet a tőzsdére lépő cégbe apportálják ugyan, de ez az apport nem lesz végleges. Schobert ugyanis nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy az apportot végrehajtja.

Schobert hétfő délután 16.00-ig kapott időt arra, hogy benyújtsa a kiegészítést. Az MNB az új tájékoztató közzétételéig azonnali hatállyal felfüggesztette a részvények eladását. Ez Schobertnek azért is rossz hír, mert a korábban nyilvánosságra került problémák miatt a jegybank valószínűleg nem fogja hanyatt-homlok kiadni az új tájékoztatót.Sőt, már a mostani közleményben is figyelmezteti az eddigi vásárlókat, hogy a törvényben meghatározott ideig visszavonhatják jegyzési nyilatkozatukat.

                                     businessandlawkft

       

About Dr. Sági István

Honlapjaim: http://www.sagiistvan.hu http://www.businessandlaw.hu
This entry was posted in BLOG. Bookmark the permalink.

Comments are closed.