Pályázatok – start szeptemberben

Lezárulóban van az Európai Bizottság és Magyarország között a következő 7 éves uniós költségvetési ciklussal összefüggő Partnerségi Megállapodás megtárgyalása, így nincs akadálya annak, hogy a dokumentumot a következő egy hónapban alá tudjuk írni – jelentette be a mai, elsősorban agrárjellegű és belpolitikai témákat taglaló sajtótájékoztatón Lázár János.

Szeptemberben jöhetnek az első kiírások

A Miniszterelnökség vezetője a 2014-2020-as EU-költségvetési ciklus kapcsán hangsúlyozta: Magyarország nyertesen került ki a forrásokkal kapcsolatban folytatott tárgyalásokból és ez azt jelenti, hogy a következő 7 évben az EU-s fejlesztési alapokból 7200 milliárd forint áll rendelkezésre, valamint a vidékfejlesztésre 1100 milliárd forintot kap hazánk.

Lázár tájékoztatása szerint mivel a következő egy hónapban az említett Partnerségi Megállapodás aláírásra kerülhet, így 2014 őszén az összes EU-s forrás tekintetében megkezdhetik a pályázati pénzek kiosztását. A Miniszterelnökség vezetője kijelentette: mindez azt jelenti, hogy “várhatóan szeptemberben az első támogatási kiírások megjelenhetnek”.

A múlt héten már volt a sajtóban a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője felől olyan jelzés, hogy bizonyos pályázati kiírások az október 15.-i korábbi céldátum előtt, már nyár végén is megjelenhetnek.

                                     businessandlawkft

       

About Dr. Sági István

Honlapjaim: http://www.sagiistvan.hu http://www.businessandlaw.hu
This entry was posted in BLOG. Bookmark the permalink.

Comments are closed.