Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adótanácsadás budapest , adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        

        

442 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. Pál Pálfi says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  Nagyon köszönöm válaszát!
  A NAV információs füzetek ,10.Ingatlanok bérbeadásának, egyéb hasznosításának alapvető szabályai részben olvastam róla.
  “2.1. A bevétel csökkentés lehetősége lakás bérbeadása esetén7
  A bérbeadónak lehetősége van arra, hogy a lakás bérbeadásából származó bevételéből levonja
  az általa más településen bérbevett lakás ugyanazon évben igazoltan megfizetett bérleti díját.
  A bevétel ilyen címen azonban csak abban az esetben csökkenthető, ha a bérbeadás, illetve a
  bérbevétel időtartama meghaladja a 90 napot és a bérbevett lakással összefüggésben a
  magánszemély más tevékenységből származó bevételével szemben nem számol el költséget,
  vagy az igazoltan megfizetett bérleti díjat számára még részben sem térítik meg.
  Az említett szabály nem támaszt megszorító feltételt a tekintetben, hogy az így bérbevett
  lakásnak belföldön kell lennie. Így nem kizárt az sem, hogy valaki a külföldön megfizetett
  bérleti díjjal csökkentse ily módon a bérbeadásból származó bevételét.

  • Tisztelt Pálfi Pál!

   Úgy gondoljuk a jogalkotó szándéka ebben az esetben az országon belüli könyebb mozgás-munkahely keresés elősegítése volt, ugyanakkor ezen szándék szerint a cél az lenne, hogy valaki megfizesse az adót a lakásbérlet után Magyarországon.

   Így, véleményem szerint a “más településen” szóösszetétel jelentése egy másik magyarországi településre utal és nem egy egy külföldi településre.

   Ezért szeritnem a külföldi ingatlan bérlésének költsége nem levonható az Ön esetében.

   Ugyanakkor, javasoljuk ezen témában kérjen nyugodtan állásfoglalást a NAVtól. (Ingyenesen szoktak segíteni ilyen esetekben.)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 2. petra294 says:

  Tisztelt Sári István!

  Az lenne a kérdésem, adószámos magánszemély állíthat-e ki számlát olyan nemzetközi munkaközvetítő oldalnak, mint az upwork.com, illetve mire kell ezzel kapcsolatban figyelni.

  Köszönettel:

  Kovács Petra

 3. zsani7710 says:

  Jó napot
  Ingatlan adóval kapcsolatos a kérdésem.
  2015.05.18-án 8,5 millió Ft ért vettünk egy ingatlant. Ezt most 12.hóban 21,5 millió Ft ért adtunk el. Eközben vettünk 17 millió Ft ért egy másik ingatlant. Az ingatlan adó a 8,5 és 21,5 közötti részre vonatkozik? Van adó csökkentő lehetőség?
  Köszönöm

  • Tisztelt Zsani!

   Igen, az SZJA a 8,5 és 21,5 közötti részre vonatkozik, a törvény még megenged más költségek elszámolását is amennyiben számlával vagy bizonylattal rendelkeznek (pl értéknövelő beruházások, illeték stb..)
   Illetőleg az eltelt évek száma miatt egyéb csökkentési lehetőség is szóba jöhet.

   Amennyiben tovább információra lenne szüksége Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. Nagyné Anikó says:

  Tisztelt Sági István!

  A kérdésem a következő lenne. Főállásomban pedagógus vagyok általános iskolában. Az iskola több pályázaton nyert már és most is fut egy Tanodás pályázatunk. Felkértek rá, hogy a Tanodában tartsak meg több órát amiért én természetesen bért kapnák. Mondták, hogy jobbanjárnék ha nem megbízási díjasként végezném hanem számlázni tudnék, mert akkor több marad meg nekem. Én be is mentem az APEH-be magánszemélyként kértem adószámot is ÖVTJ számba pedig oktatással kapcsolatosat tettem be. A kérdésem az lenne, hogy hány százalékos az oktatási tevékenység áfa mértéke,és a számlát hogyan kell kiállítanom?

  • Tisztelt Nagyné Anikó!

   Az Ön által kért segítség már túlmutat fórumunk ingyenességén, mivel nekünk is hosszabb idő lenne megválaszolni a kérdéseit.

   Így Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?