Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás témakörében is.)

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        
               

        

327 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. molnar veronika says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Külföldről érkező angol gyerekkönyveket szeretnék értékesíteni. Gyesen lévő anyuka vagyok.
  Szeretném megtudni, hogyan tudok számlát adni a vevőknek?
  Milyen teendőm van adózás terén, hogy végezhessem ezt a tevékenységet?

  Előre is köszönettel
  Molnár Veronika

 2. Beatrix70 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Családi adóalap kedvezménnyel kapcsolatos kérdésem van.
  Anya és Apa 2016-ban közösen érvényesítették 3 gyermek után, Apa közben elvált, októbertől nem vette igénybe, tehát csak 9 hónapra jogosult. Anya a keretnek csak töredékét tudja érvényesíteni, adóalap kedvezményt és járulékkedvezményt érvényesített és adóbevallásban még járulékot igényelt vissza. Apa a részére fennmaradt keretet (évközbeni érvényesítésen felül maradt még keret) érvényesítheti a teljes évi adója és járuléka terhére? Köszönöm válaszát!

 3. Esma says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  külföldi szálláshely kiadásból származó jövedelem után nem tudom hogyan kell Magyarországon adózni. A két ország között nincs kettős adózást elkerülő megállapodás.
  1. Ebben az esetben lehet a számlákkal igazolt kiadásokat levonni a bevételből?
  2. Adóként az SZJA-t és az EHO-t is meg kell fizetni?

  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  Üdvözlettel,
  K. Mária

 4. kovacsattila says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Érdeklődnék, hogy ha alanyi adómentes magányszemélyként árulok e-bay-en, akkor milyen pénznemben kell kiállítanom a számlát?

  A fizetés dollár alapú paypal-ra érkezne. Ekkor dollárban kell-e kiállítani a számlát, vagy az adott napi MNB középárfolyamon számítva forintban, amivel az adóbevalláskor is számolni kell?

  Válaszát előre is köszönöm,
  Attila

  • Tisztelt Attila!

   Biztos benne hogy az “alanyi adómentes” minőségében árulhat külföldre?
   Kik lennének a vevők? (Csak nem EU-s állampolgárok? Vagy EU-sak is?)
   Mekkora lenne az éves árbevétele?

   Ebay-en gondolom a beállítása szerint USD-ben fog árulni, így szerintem célszerű lenne USD-ben kiállítania a számlát.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 5. TothLili says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  A nyaralónkat szeretnénk kiadni 1 hónapra, egy családnak. Ez szálláshely-szolgáltatásnak minősül, vagy ingatlan bérbeadásnak? Ha az előbbi, akkor 16%-os szja-t és 27%-os eho-t kell fizetnünk? (Ha nem választjuk az átalánydíjat)
  Üdvözlettel: Tóth Lili

 6. atiweaver says:

  Tisztelt Dr. Sági István,

  Bejelentett munkaviszony hiányában milyen költségei, járulékfizetési kötelezettségei vannak egy magánszemélynek, mi alapján kell ezeket kiszámolni? Ezalatt nem vállalkozót értek.. vegyük például, hogy valakinek a befektetései utáni hozamok (osztalék, lakás kiadás bérleti díja, stb.) az egyedüli bevételi forrásai (ezen bevételek adózásával tisztában vagyok, az ezen felül felmerülő költségek érdekelnének).

  Köszönettel,
  Takács Krisztián

  • Tisztelt Takács Krisztián!

   Amire Ön gondol az az Egészségügyi szolgáltatási járulék (EHO):
   “A biztosítással nem rendelkezők és egészségügyi szolgáltatásra más jogcímen sem jogosultak által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 2017. január 1-jétől 7110 forint.”

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 7. BelanLaci says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  A 2016-os évben ápolási díjon voltam, és ezen kívül néhány napra elmentem filmipari statisztának. A filmipari statiszta keresetem egyetlen napon meghaladta a 12 ezer forintot (úgy tudom filmipari statiszta 12 ezer forint keretösszegig mentes a bevallási kötelezettség alól) 2 ezer forinttal.
  Kell ez miatt a 2 ezer forint miatt SZJA bevallást készítenem? Ha igen, hogy kell kitöltenem a bevallást?

 8. vagypl says:

  Tisztelt Dr. Sági István!
  2015 ben egy részvénycsomagot kaptam a cégemtől, ami után be is fizettem az eho-t és szja-t az államnak ez a 2015re vonatkozó adóbevallásban szerepelt is. 2016 januárjában eladtam a részvénycsomagot vesztességgel, így nem keletkezett nyereségem az ügyleten. A kérdés, hogy ezt fel kell tüntetni a 2016 ra vonatkozó bevallásban, vagy mivel nem keletkezett nyereség, így nem.
  Üdv István

 9. MGabi91 says:

  Tisztelt Sági István Úr!

  Bérjellegű kérdésemre szeretnék Öntől segítséget kérni.
  Havi fix bérezésű dolgozó voltam. A munkaviszonyom megszűnésekor az elszámolásnál a fizetett ünnepet nem számolták el (május 1 – május 12., azaz 9 munkanap + 1 fizetett ünnep) csak 9 napra kaptam fizetést.
  A kérdésem az lenne, hogy helyesen számolta el a béremet a munkáltató?
  Tényleg nem jár nekem bér a május 1. fizetett ünnepre?

  Válaszát megköszönve.
  Üdvözlettel
  Gabi

 10. Peter says:

  Tisztelt Sági Úr!
  Internetes kereskedelemmel kapcsolatos kérdésem lenne. Ha valaki üzletszerűen, haszonszerzés céljából ingóságokat értékesít a vatera portálon, de éves szinten az árbevétele nem éri el a 600eFt-ot, akkor kell-e adószám, kell-e szja-t, eho-t, fizetni, kell-e egyéni vállallkozóit kiváltani? Tehát fontos hogy üzletszerű a tevékenység, de 600eFt árbevétel alatt éves szinten.
  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?