Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás témakörében is.)

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        
               

        

339 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. yegua says:

  Teljes munkaidőben dolgozom, ami mellett szeretnék újságírói munkát végezni, havonta egy-két cikk erejéig, havi kb. 10-20 ezer forint tervezett bevétellel. A számomra legkedvezőbb adózási formát keresem. Ekho vagy megbízási szerződés vagy más? Melyik esetben mennyi a szerkesztőség teljes költsége, és hány százalék marad nettóban nálam? Illetve ugyanez a kérdés nyugdíjas édesapámnál is, aki szintén szeretne havi 1-2 cikket írni, nála mi lehet a legkedvezőbb megoldás? Előre is köszönöm!

 2. csomyy says:

  Kedves Tanácsadó

  Adott “A” és “B” ingatlan, melyeket 2013ban, az akkori feleségemmel vásároltunk, mindkettőt 50-50%os részesedéssel.
  “A” ingatlan nagyobb, “B” ingaltlan kisebb értékű.

  2016os válásunk alkalmával a tulajdon jogokat ingóságok átadásával értéket egyeztetve elcseréltük. Hozzá került a drágább “A” ingatlan, hozzám az olcsóbb “B”. Így “B” ingatlan 50%-át 2013ban, másik 50%-át 2016ban írták a nevemre.

  Most, az ingatan értékesítésén gondolkodom. Hogyan alakul a befizetendő SZJA az ingatlanomra, annak figyelembe vételével, hogy a második 50%-ot egy 2013ban vásárol ingatlannal egyenlítettem ki. Tényező, hogy az elmúlt évek ingatlan ár emelkedésével az ingatlan jelenlegi értéke többszöröse a korábbinak.
  Azt tudom, hogy ha piaci alapon szerzett ingatlant 5 évig folyamatosan csökkenő alappal SZJA terhel a haszon után, de mi a helyzet a fenti esetben, amikor is ingatlant ingatlanra cseréltem és azokat egy régebbi időpontban szereztem?

  Üdvözlettel: Gábor

 3. Gergely Ferenczi says:

  Kedves Tanácsadó!

  Bejelentett teljes munkaidős állás mellett szeretnék vállalkozni, mint asztalos (helyíni javításaok, beszerelések, olyan munkák amik nem igénylenek telephelyet). A bevételeim nem rendszeresek lennének, lenne amikor havi szinten jönne a munka, de van amikor hetekig semmi.
  Melyik adó forma a legjobb számomra? A KATA adó 25000-es költségét nem biztos, hogy minden hónapban ki tudod gazdálkodni, és ekkor hamar deficitress lenne az egész vállalkozás. Tudna ajánlani olyan megoldást ami megfelelő lenne nekem?
  Illetve az ÁFA mentességet érdemes e nekem választani. A költségek általában 25-50% között vannak, munka függvényeként. Viszont ÁFA felszámolása nélklü több munkám lenne.

  • Tisztelt Ferenczi Gergely!

   Igen, ÁFA alanyi adómentességet mindenképpen érdemes választania.

   Az egyik legolcsobb adózási forma a KATA-s adózásm ugyanakkor mivel van bejelentett állása, ezért munkabér fizetés nélkül is vállalkozhat – tehát nem kell megfizetnie a bérminimum utána járulékokat a saját cégében. Ennek a menetéről és mikéntjéről a könyvelője majd tud tájékoztatást adni.

   Remélem segített a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 4. zsi66 says:

  Kedves Tanácsadó!
  Még a 90-es években szereztem tulajdonjogot egy ingatlanra, amelyet most szeretnék eladni. Időközben Nagy-Britanniába áttelepültem, sőt az idei évtől kettős állampolgár vagyok. A kérdésem az lenne, hogy a 2011. évi CXLIV. törvény 6-os cikkelye értelmében amely a Magyar Köztársaság és Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága között a jövedelem- és a tőkenyereség-adók területén a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szól, nekem hol kell adóznom.
  Válaszát előre is köszönöm

  • Tisztelt Zsi66!

   Magyarországon adóköteles az ingatlan eladásból származó jövedelem, ha az ingatlan Magyarországon található. (Ugyanakkor nagy valószínűséggel ezen jövedelem már nem adóköteles mivel a vétel óta több mint 20 év eltelt…)

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 5. nyugicsabi says:

  Most a helyes fórumon:
  Tisztelt Dr. Sági István Ur!
  2018.jan.1-töl nyugdijba megyek. Németországból haza települök.
  A német nyugdíjam adóköteles-e Magyarországon?
  A 2018 január 2.-án esedékes végkielégítés adóköteles lenne Magyarországon?
  A német bankszámlámat meg kell szüntetni?
  Üdvözlettel

  nyugicsabi

  • Tisztelt Nyugicsabi!

   A nyugdíj adómentes jövedelem Magyarországon.

   Mivel a végkielégítését még az munkaviszonyára tekintettel kapta ezért azt a (gondolom) német munkáltatója fogja adóztatni. Így a végkielégítése Magyarországon nem adóköteles majd.

   Német bankszámla: Amennyiben a német nyugdíját utaltathatja pl magyar bankszámlára, akkor gondolom már nem lesz a német számlára szüksége, így az megszüntethető.

   Remélem segítség a fenti.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?