Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás témakörében is.)

Menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten

adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        
               

        

401 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. bg says:

  Kedves Sagi Doktor!

  Egy egyszeru EU-magyar adozashoz kapcsolodo kerdesem lenne, amire nem lattam precedenst a forumban.

  Az esetem a kovetkezo: iden februar kozepetol nem csak magyar, hanem egy cseh (=EUs) munkaltatom is van reszmunkaidoben.
  A ket munkaltato fuggetlen egymastol, azaz ez nem kikuldetesnek szamit a tevekenyseg.
  Mivel nincs kettos adozas, ezert a cseh munka utani adot Csehorszagban fizetem.
  Az egeszsegugyi, nyugdij, stb jarulek befizetesi helyerol mar megkaptam az
  A1 igazolast az OEP-tol, hogy Magyarorszag fele kell befizetnem a cseh
  munka utan (mondjuk csak 6 honapra adtak ki az engedelyt).

  Egy ismeros konyvelo azt mondta, hogy innen minden sinen van, a cseh
  NAV megkapja a cseh munkaltatomtol az A1 igazolasomat es innen kezdve
  majd a cseh NAV kozvetlenul kuldi a megfelelo osszeget a magyar
  NAVnak. Egy idealis vilagban ez lehetne is ilyen egyszeru es
  kenyelmes, de a valosag egesz mas.
  A fo problemam, hogy a cseh munkaltatom mindenkeppen havonta
  *kozvetlenul* a cseh NAV bevonasa nelkul szeretne utalni a magyar
  NAV-nak az egeszsegugyi jellegu hozzajarulasokat, szerintuk ez elvileg
  lehetseges az EU-ban, de semmi konkretumot nem tudnak.

  Utananezve a NAV honlapon van lehetoseg a havi szintu bejelentesre:
  1808 es 1808INT bevallasok.
  Az elobbi utmutatoja bar nagyon hosszu nekem meg igy sem egyertelmu,
  hogy ez ram alkalmazando.
  Az utobbi, INT, nyomtatvany mar szimpatikusan rovidebb, de azt mintha
  csak abban az esetben lehetne alkalmazni ha a munkaltato cegszeruen
  kulfoldi (=nincs M.o-n bejegyezve), de a munkavegzes de facto M.o-n
  tortenik?
  (Az en esetem reszben mas: a munkaltatom tenyleg kulfoldi, de a
  munkavegzes is kulfoldon tortenik es igy adot nem kell fizetnem, mig a
  sztenderd esetben igen).

  Tudnal abban esetleg segiteni, hogy kitol-hogyan lehetne kideriteni a
  lenyeget az esetemben? Vagy legalabbis 1808/1808INT/egyeb
  formanyomtatvanyt kell alkalmazni az esetemben?

  Elore is koszonom segitseget!

  bg

 2. Coli886 says:

  Kedves Sági doktor!
  Véleményét szeretném kérni.2017 szepterembétől ez év Február 25ig lakásom nagyobbik szobáját kiadtam 2 fő bérlőnek.Ez idő alatt másik szobában testvérem párjával szívességi lakáshasználóként is a lakásban élt.Eddig mint jövedelem, a NAV felé nem lett bejelentve.A bérlőkkel lakásbérleti szerződést kötöttünk amiben a konkrét bérleti díj szerepel +rezsi hányad (rezsi költség konkrétan nincs megjelölve). A bérleti díjak átvételéről átvételi elismervény nem készült. A befizetett számlákról igazolások megvannak.
  Kérdésem hogy ezek alapján betudom e jelenteni a NAV felé így utólag?

 3. Michalcík Bernadett says:

  Üdvözlöm!
  Férjem szlovák állampolgár, Magyarországon dolgozik. Mindkét országban leadja az adóbevallást. Itthon igénybe vesszük a családi adókedvezményt, családi pótlékot. Viszont a szlovák könyvelő szerint igényelhetünk ott is juttatásokat az államtól, noha onnan nincs jövedelem, csak állampolgárság és lakcím. Eddig nem mertük megigényelni, mivel itthon már kapunk kedvezményt, juttatást.
  Ön szerint lehetséges, hogy onnan is jogosultak legyünk a kedvezményekre?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Bernadett

 4. László Paskó says:

  Kedves Hölgyem/Uram!

  Nekem megállapították az allergiát (rhinoconj allergica diagnózist, illetve a GNO: H1010 kötőhártya gyulladást és J3010 pollenallergiát. Szeretném megérdeklődni, hogy az aktuális jogszabály szerint lehet igényelni ezekre adóalap csökkentő kedvezményt?

  Több internetes cikkben szerepel, hogy pollenallergiára lehet igényelni adóalap csökkentő kedvezményt, nem tudom, hogy a hatályos jogszabály szerint mennyire igaz ez.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel: László

 5. Bobyboy says:

  Jó napot! Érdeklődni szeretnék családi adókedvezmény igénylés menete iránt! 138.000 brutto fizetésem van 2 gyerek után veszem igénybe! Én úgy tudom a befizetett járulékaimból tudom vissza igényelni!A munkáltatóm aki vállalkozó azt állítja neki be kell fizetni azt az összeget amit Én vissza igényelek! Vagyis azt állítja, hogy nem azt kell nézni, hogy 95.000 ft-ot keresek nála nettó hanem hozzá kell adni az adókedvezmény összegét is! Kérdésem az lenne, hogy neki tényleg kell többet fizetni azért mert igénybe veszem az adókedvezményt, vagy neki mindenképp annyi járulékot kell utánam fizetnie? Az adókedvezményt a saját magam után befizetett járulékok-ból igényelhetem vissza? Válaszukat előre id köszönöm!

  • Tisztelt Bobyboy!

   Valóban az év végi SZJA bevallásban visszaigényelheti a családi adókedvezményt, ugyanakkor a Munkáltatóját félretájékoztathatta a Könyvelője, mert igen: év elején lehetősége van nyilatkozni és nyilatkozata alapján érvényesítheti a családi adókedvezményt.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 6. sissi82 says:

  Tisztelt Dr. Sági István!

  Bérjellegű juttatásban (munkabér, GYED/GYES) részesülő magyar lakcímmel rendelkező külföldről származó jövedelmet is szerző magyar magánszemély adózásával kapcsolatban
  szeretnék hiteles információt kapni.

  Ha már tavaly és idén is elektronikusan vallottam be az adómat “eSzJA Ügyfélkapun” keresztül, akkor elég ott feltüntetni módosításként az előző évi összeget (a külföldről származó jövedelemét), és a NAV kiszámolja az adót, amit határidőig átutalok, és rendben vagyunk? 21. században ez lenne szerintem a legjobb módszer.
  Vagy nekem van bejelentési kötelezettségem a NAV felé? Mi ennek a módja?
  Mennyi adó terheli a külföldről származó jövedelmet, ha mint említettem, magyarországi kifizetőtől GYES/GYED, munkabér jellegű juttatásban részesül?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  sissi82

  • Tisztelt sissi82!

   Igen jól gondolja, Önnek kell bejelentenie, bevallania és befizetnie a
   külföldről származó jövedelmet. Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

   • sissi82 says:

    Tisztelt Dr. Sági István!

    Köszönöm gyors válaszát.
    A munkát még nem vállaltam el, ez függ attól, hogy mennyi adó terheli.

    Lehet tudni, hogy mennyit kell adóznom (%) külföldről származó jövedelem után?

    Nagyon köszönöm!

    Üdvözlettel:
    sissi82

    • Tisztelt Sissi82!

     Az adózás nagyban függ a munka jellemzőitől is. Ennél sokkal több információra lenne szükségünk, ahhoz hogy segíthessünk. Így Szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére és segítünk Önnek mindenben. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

     Üdvözlettel:
     Dr. Sági István

 7. RiaSteiner says:

  Tisztelt Dr. Sági István Úr!
  Az alábbi kérdéssel/problémával fordulok Önhöz segítő tanácsért:
  2016-ban megjelentettem magánkiadásban egy regényemet, és az azzal kapcsolatban felmerült költségeim teljes összegét beírtam a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallásomba.
  A könyvből a megjelenése óta havonta alig néhány példány fogy, viszont a munkaviszonyomból származó jövedelmem mellett származott belőle némi bevételem 2017. év folyamán is.
  A nyomtatványkitöltő programmal elkezdtem összeállítani a tavalyi bevallásomat, amikor is azzal szembesültem, hogy a könyveladásból keletkezett bevételem után adóznom kellene, holott a 2016-ban és 2017-ben befolyt összegek meg sem közelítik a könyvkiadásra fordított költségeimet. Valójában már a könyv megjelenésekor tudtam, hogy veszteséges lesz a magánkiadás, és nem fognak megtérülni a költségeim, de reméltem, hogy annál több pénzembe már nem fog kerülni, mint amennyit addig ráfordítottam, viszont ha még a terjesztés éveiben adót is kell fizetnem az apránként csordogáló bevételek után, az tovább növeli a veszteségemet.
  A fentiek alapján kérném szakértő tanácsát, hogy a 2017. évi bevallásban szerepeltethetem-e a 2016 évi költségeimet, vagy milyen módon kerülhetném el az adózást?
  Válaszát előre is hálásan köszönöm!
  Tisztelettel:
  Steiner Ria

  • Tisztelt Steiner Ria!

   Igen, nagy valószínűséggel jól gondolja: magánszemélyként csak az adott évi költségek állíthatóak szembe az adott évi bevételekkel adózási szempontból. Amennyiben szeretné, hogy megnézzük esetleg más adózási szabály is vonatkozhat-e Önre, kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

Vélemény, hozzászólás?