Adótanácsadás online ingyenesen

Adótanácsadás ingyenesen online magánszemélyeknek az interneten. Ezen ingyenes adotanacsadas fórum szolgáltatásunkkal kifejezetten magánszemélyek és munkavállalók életét könnyítjük meg. (De szívesen adunk tanácsot pl: google play adózás vagy ebay adózás  vagy upwork adózás témakörében is.)

Az online adótanácsadás  / adózási tanácsadás menete:

1, Regisztráció ide kattintva vagy a bal oldalon található “Bejelentkezés / Regisztráció” vagy “További lehetőségek” segítségével.

2, Regisztráció után bejelentkezés és a megfelelő “Fórum” menüben hozzászólást írva lehet kérdezni.

Kérjük, hogy itt csak magánszemélyek adózásával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket tegyen fel! (SZJA – személyi jövedelemadó, TB – társadalombiztosítás, EHO – egészségügyi hozzájárulás illetőleg illeték témában.)

Ingyenes adótanácsadás szolgáltatásunk célja, hogy online segítséget nyújtson Önnek az esetlegesen felmerülő személyi jövedelemadóval, társadalombiztosítással, egészségügyi hozzájárulással illetőleg illetékkel kapcsolatos kérdésekben. (Ha úgy érezzük a kérdése túlmutat az ingyenes tanácsadás határán felvesszük Önnel a kapcsolatot.)

Amennyiben privát vagy általánosan nem megfogalmazható kérdése lenne kérjük érdeklődjön szolgáltatásunk iránt, ezen linkre kattintva kérhet további tájékoztatást vagy árajánlatot személyes illetőleg online tanácsadásunkkal kapcsolatban.

Adótanácsadás online ingyenesen magánszemélyeknek az interneten adótanácsadás Budapest

adótanácsadás budapest , adotanacsadas adózási tanácsadás adótanácsadás

                                businessandlawkft

        

        

454 kerdes itt: Adótanácsadás online ingyenesen

 1. sepower17 says:

  Tisztelt adószakértőn,
  felmerült bennem egy kérdés,miszerint a külföldről származó jövedelmek után kell-e adózni.Az interneten többféle pénzszerzési lehetőség van,például sportfogadás,hirdetések megtekintése,amelyek után pénzt lehet szerezni.Rátaláltam én is egy pénzforrási lehetőségre,azonban kevés a rálátásom.Ez egy külföldi oldal,4 jegyű kódszámokat kell beírogatni mezőkbe,amelyek után pénzt kínálnak.A kereset az időtől függ és a kitartástól.Olyan is van aki havonta akár 2,5 millió Ft-t szerez belőle.Mit kell tennem,hogy legálisan tudjam végezni ezt?Hogyan kell utána adózni,illetve miket kellene tennem,hogy mindenképp legális legyen a dolog?Jó pénzkereseti lehetőségnek tűnik,azonban addig nem merek belekezdeni,amíg érdemi választ nem kapok,ezért lenne szükségem a válaszára.
  Várom válaszát.
  Tisztelettel,
  Erik

  • Tisztelt Erik!

   Igen, kell adózni a külföldről származó jövedelmek után.
   Ugyanakkor a fentieken kívül sokkal több információra lenne szükségünk, illetve nagy valószínűséggel az adott weboldal vizsgálta is szükséges lenne (pl: hol van regisztrálva, hogyan fizet stb). Ugyanakkor ezen dolgok megválaszolása már túlmutat fórumunk ingyenességén, így szolgáltatásunk keretében szívesen állunk rendelkezésére. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 2. Jutka says:

  Tisztelt Adószakértő ,

  Bejelentett teljes munkaidős állásom mellett szeretnék heti kb 10-15 órában kozmetikusként dolgozni . Saját vállalkozás lenne . Milyen adózási formát érdemes választani? Költségként felmerül majd a berendezés és a gépek beszerzése, az üzlet bérleti díja + rezsi és az anyag költségek .
  Köszönöm a segítséget
  Jutka

 3. simonyanos says:

  Kedves Holgyem/Uram!

  Online sportfogadasbol szarmazo jovedelem utani adozassal kapcsolatban szeretnek kerdezni.
  Fontos, hogy nem az szrt.hu-n keresztul, hanem kulfoldi oldal altal szervezett jatekrol van szo.
  Kell-e, es ha igen, milyen formaban illetve mekkora osszegtol adozni ez utan? Eleg jelentos osszegrol van szo, szeretnek nyugodtan aludni, s ha kell adozni, megteszem, de amennyiben erre nincs egyertelmu szabaly, akkor feleslegesen nem szeretnek megvalni ilyen szep osszegtol.

  Koszonom elore is a valaszukat
  Laszlo

 4. gszasz says:

  Tisztelt Adószakértő!

  Külföldi munkavállalás és TB ügyben szeretném kérni a segítségét.
  Magyarországi munkahelyem megszűnése után csekkes befizetést igényeltem társadalom biztosításra.
  Idő közben lehetőséget kaptam, hogy kijussak külföldre, ami sikeresen végbe is ment.
  A kérdésem:
  -Külföldi munkavállaló lettem, hogyan igazoljam Magyarország felé, hogy a jövedelmemből levonódik az itteni “TB”, valamint merre? (NAV, OEP)
  -Igazolásaimat milyen formanyomtatványon kell bemutatnom?
  -Milyen következményekkel jár a késedelmes bejelentés?
  -TAJ számomat szeretném ideiglenesen felfüggeszteni, hogyan lesz lehetőségem vissza kerülni majd a rendszerbe hazamenetelkor?

  Kiegészítésként írom, hogy nem letelepedni szeretnék külföldön, tehát nem szeretném elveszteni/leadni a magyar okmányaim.
  Írország, Uniós tagállam.

  Segítségét előre is köszönöm!

 5. Zoltan10 says:

  Tisztelt Adószakértő!

  KIZÁRÓLAG Interneten szeretnék AMERIKAI MAGÁNSZEMÉLYEKNEK digitális grafikát készíteni, amit PayPalon fizetnének ki onnan pedig menne a Magyarországi bankszámlámra, KATA lenne a legjobb út EV-ként? (Ha esetleg tud jobbat utat szívesen meghallgatom!) Bármit befolyásol az, hogy a megrendelőim amerikai magánszemélyek? (ÁFA mentességgel szeretném csinálni), Nem ütköznék semmi problémába az Amerikai állammal csak magarországon kéne befizetnem a KATA utána dolgokat? (100%-ban digitális “árú”-ra egyáltalán létezik ÁFA?)

  Segítségét előre is köszönöm!

 6. drgepi says:

  Tisztelt Adószakértő!
  Azt szeretném kérdezni, hogy ha a megbízó a 2017 novemberi és decemberi megbízási díjat 2018 januárjában fizeti ki, akkor melyik adózási évet kell figyelembe venni? Köszönöm a segítséget.

 7. Kecskes.Zita says:

  Tisztelt Adószakértő!

  Alkalmazotti munkaviszonyom január 12-én megszűnt, de az elbocsájtó cég szeretné, ha tanácsadó partnerként továbbra is a rendelkezésükre állnék. A kérdéses cég Angliában van bejegyezve és egy Consultancy Sevice Agreement mintát küldtek nekem, melyben a meghatározott órabér mellett az adót és egyéb járulékokat magamnak kell fizetnem. Ez a szerződés kb. 2-3 hónapig lesz érvényben, közben mellette keresek alkalmazotti munkát Magyarországon.
  A kérdésem az lenne, hogy mivel angliai céggel fogok szerződésben állni, hogyan kell az adózást megoldanom? Az angol adókulcs vagy a magyar szerint?
  (A cég fog számlát kiállítani nekem, nem vagyok egyéni vállalkozó, illetve semmi ehhez hasonló).

  Válaszukat előre is köszönöm!

 8. Zsolt Bene says:

  Kedves Dr. Sagi Istvan!
  Elnezest csak ekezetek nelkul tudok irni.
  A segitseget szeretnem kerni lakas eladas es lakas vasarlassal kapcsolatban.
  2015 ben orokoltem egy lakast edesanyamtol, amit a kozjegyzo a hatarozatban, 11 200 000 ft ra ertekelt.
  2017 ben eladtam az Otthon Centrum segitsegevel, akinek a kozvetitesi dija 900 000 ft volt, 17 500 000 ft ert.
  2017 ben vasaroltam is egy joval kisebb lakast, 13 700 000 ft ert.
  A testveremet es az ismerosoket megkerdeztem, es azt mondtak, hogy a 17 500 000 ft. es a 13 700 000 ft. kozotti kulonbozetet kell alapul venni az ado kiszamitasahoz, hiszen tenylegesen ezzel az osszeggel rendelkeztem.
  De en voltam a NAV. ugyfelszolgalatan is, es ott meg azt mondtak, hogy
  a 11 200 000 ft. amit a kozjegyzo allapitott meg, es az eladasi ar, azaz a 17 500 000 ft. kulonbozetet kell alapnak venni az ado kiszamitasahoz.
  De ekkor egy olyan osszeg jon ki, ami nem felel meg a valosagnak, hiszen ekkora osszeggel nem rendelkeztem.
  A kiszamitashoz is ket variaciot hallottam.
  Az egyik szerint a kulonbozet 4% at kell befizetni, a masik szerint a kulonbozet 90% at kell alapul venni, mert ket ev telt az orokseg es az eladas kozott, es annak 15% at kell befizetni.
  A lakasvasarlasi illetekkel kapcsolatban is ket variaciot hallottam.
  Ugyanis meg mindig nem kaptam sem levelet sem csekket.
  Az egyik szerint mivel egy even belul volt az eladas es a vetel, ezert nem kell illeteket fizetni.
  A masik szerint az eledasi ar es a veteli ar kulonbozetet kell alapul venni, es ha egy even belul tortent az eladas es a vetel, akkor a kulonbozet 4% at kell befizetni.
  Elore is koszonom a segitseget.
  Udvozlettel: Bene A. Zsolt

  • Tisztelt Bene Zsolt!

   Valóban sok a pontatlanság a fenti leírásban, ugyanakkor az ügyének átnézése és tanácsadás túlmutat fórumunk ingyenességén hiszen nem 5-10 perc lenne azt átgondolni/megválaszolni. Természetesen tudunk Önnek segíteni, de csak szolgáltatásunk keretében. Kérem kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérés menüponton.

   Üdvözlettel:
   Dr. Sági István

 9. Zsolt Bene says:

  Kedves Dr. Sági István!
  Köszönöm, hogy válaszolt.
  üdvözlettel: Bene A. Zsolt

 10. bbeata says:

  Tisztelt dr. Sági István!

  Érdeklődöm, hogy adószámos magánszemélyként fizikai közérzetjavító szolgáltatás esetén, alanyi áfamentes keretben kell-e pénztárgép vagy elég nyugtát adnom? Vagy mindenkinek számlát kell kiállítanom?

  Válaszát előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?